Kabát Péter: „Korai lenne még az aranyéremről beszélni”

Vágólapra másolva!
2008.09.16. 08:56
Első félidei meggyőző játékával 3–1-re nyert az Újpest a REAC ellen, így a Soproni Liga hetedik fordulóját követően a lilák a tabella élére álltak. A játék egyre jobb, a Megyeri úton mégis óvatosan fogalmaznak, és az elmúlt évekkel ellentétben az idén már senki sem hajlandó kijelenteni, hogy bajnokesélyes a csapat. A lilák ötgólos csatára, Kabát Péter szerint sincs többről szó, mint arról, hogy apránként lépegetnek előre.
Kabát Péter még nem gondol a bajnoki címre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Kabát Péter még nem gondol a bajnoki címre
Kabát Péter még nem gondol a bajnoki címre
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Kabát Péter még nem gondol a bajnoki címre
A lilák egyre meggyőzőbben futballoznak – a korábbiakkal ellentétben vasárnap a REAC ellen például már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát –, a tények pedig önmagukért beszélnek: a csapat az eddigi hét mérkőzésből ötöt megnyert.

„Jó úton haladunk – mondta határozottan a REAC elleni, 3–1-re megnyert mérkőzésen az Újpest harmadik gólját szerző Kabát Péter. – Örülök, hogy a tabella élére ugrottunk, de én még most is azt mondom, időre van szükségünk. A nyáron sok új játékos érkezett a klubhoz, az MTK-tól Bori Gábor és Pollák Zoltán csak nem is olyan régen csatlakozott a kerethez, és habár kezdünk összerázódni, nyugodtan kijelenthetem, leszünk mi még ennél sokkal jobbak is.”

Az Újpest eredménygörbéjét figyelve valóban szembetűnő a felfelé ívelés: amíg a felkészülés alatt Szentes Lázár csapata sorra bukta el az edzőmérkőzéseket, a tétmeccsekhez érve egy csapásra megtanult győzni, a hetedik fordulót követően pedig a tabella élére állt.

„Már korábban is azt mondtam, az edzőmeccsek eredményeivel nincs értelme foglalkozni – mondta Kabát Péter. – A felkészülés alatt hosszú és kemény tréningeken vettünk részt, negyven Celsius-fokban edzettünk, ráadásul akkor még tényleg nem állt össze a csapat. Jó látni, hogy fokozatosan fejlődünk, és azt is, hogy a vasárnapi győzelmünkkel az élre álltunk. Ezt követően nincs más dolgunk, mint ugyanazzal a lendülettel menni tovább előre. Szeretnénk az élen maradni, vagy legalábbis elérni a célunkat, a nemzetközi indulást jelentő helyek egyikét.”

„Mindenki óvatosabb lett Újpesten – mondta Kabát. – A vezetők rájöttek, hogy a túlontúl optimista kijelentésekkel csak támadási felületet adnak, ha nem úgy sül el a bajnokság, ahogy ők eltervezték, hallgathatják a kritikákat. Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy Újpesten most is mindenki ugyanúgy vágyik a bajnoki címre, mint az elmúlt két évben. Most pedig főleg korai lenne az aranyéremről beszélni, hiszen még csak hét forduló ment le a bajnokságból.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik