Csank János épp a lesen ült, amikor a rá vadászó Nagy Ferenc hívta

Vágólapra másolva!
2008.10.11. 09:42
Csütörtökön Zalaegerszegen közös megegyezéssel szerződést bontottak Supka Attila vezetőedzővel, pénteken pedig, ahogy beszámoltunk róla, az is kiderült, a jövőben ki irányítja a ZTE szakmai munkáját. Az elöljárók választása Csank Jánosra esett, a tréner hétfőn tart először edzést a labdarúgóknak. A szakember aligha szorul bemutatásra: az élvonalban több mint ötszáz mérkőzésen ült a kispadon, a Váccal és a Fradival is bajnoki címet ünnepelhetett, szövetségi kapitányként pedig az 1998-as franciaországi világbajnokság selejtezői során másodikként végzett csoportjában a válogatottal. Csank János kinevezését követően nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
Csank János az erdőből visszatér a futballpálya mellé
Fotó: NS Archív
Csank János az erdőből visszatér a futballpálya mellé
Csank János az erdőből visszatér a futballpálya mellé
Fotó: NS Archív
Csank János az erdőből visszatér a futballpálya mellé

– Úgy tudjuk, csütörtök este beszélt először Nagy Ferenccel az esetleges közös munka lehetőségéről. Ezek szerint nem vadászott...
– Téved, éppen a lesen ültem, amikor megcsörrent a telefonom – felelte Csank János. – Ilyen esetben nem szoktam bekapcsolni a mobilomat, azonban egy barátom szólt, előfordulhat, hogy hívnak. Nagy Ferenc telefonált, és hosszasan elbeszélgettünk. Az első kérdésem az volt, hogy Supka Attilával minden kérdés rendeződött-e. Az elnök azt mondta, megoldják a helyzetet, Zalaegerszegen senkinek sem szoktak tartozni.

– Több jelölt közül esett önre a választás, vagy egyértelműen Csank Jánosra gondoltak az egerszegi elöljárók?
– Úgy tudom, egyből engem kerestek. Halottam már nemegyszer, hogy három-négy jelölt van egy adott kispadra, azonban én azt vallom: egy kiszemeltnek kell lennie, és ha nem jön létre az egyezség, akkor kell mással felvenni a kapcsolatot. Nem tagadom, jó érzés, hogy Zalaegerszegen elsősorban rám gondoltak.

– A közelmúltban állítólag Diósgyőrben is felvetődött a neve...
– Érdeklődtek, tárgyalásig azonban nem jutottunk el.

– Milyen szereplést várnak Egerszegen az ön által irányított együttestől?
– Nagy Ferenc azt mondta, a ZTE sokkal jobb csapat annál, mint ahogyan eddig teljesített. Nem hiszem, hogy az őszi idény hátralévő öt meccsén tizenöt pontot várnak el tőlünk, de minél jobban fel kell zárkóznunk. Úgy tudom, a prémiumrendszert az első nyolc helyre dolgozták ki, és bár mindig csak a soron következő mérkőzés foglalkoztat, remélem, a mezőny első felében végzünk a bajnokság végén.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik