Csank János reméli, vezetésével a ZTE is az éremesélyesek között lesz

Vágólapra másolva!
2009.06.20. 07:19
A Csank János edzette ZTE csupán hajszállal (egy ponttal) szorult a harmadik helyezett Szombathelyi Haladás mögé a bajnoki táblázaton. Nem véletlen, hogy a tavaszi remek szereplés miatt megnőtt a szurkolók étvágya, és az új bajnokságra is karakteres, akaratos csapatot vár a közönség – Csank János irányításával.
Csank Jánosnak már megvannak az erősítésre szánt kiszemeltjei
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Csank Jánosnak már megvannak az erősítésre szánt kiszemeltjei
Csank Jánosnak már megvannak az erősítésre szánt kiszemeltjei
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Csank Jánosnak már megvannak az erősítésre szánt kiszemeltjei

Az egyik szurkolói óhaj máris teljesült, hiszen Nagy Ferenc elnök és többségi tulajdonos immár nemcsak szóban egyezett meg a vezetőedzővel, de Csank János a kézfogás után az aláírásával is igazolta, hogy további egy évig szolgálja a zalaegerszegi együttest.

A KISZEMELTEK

Csank János személyesen nézte meg Szamosszegi Gábor játékát az NB II utolsó fordulójában. A ZTE mestere szívesen szerződtetné a Makó FC védőjét, miként csapattársát, Gévay Zsoltot is. Előbbi labdarúgó öt gólt szerzett a szezonban, s mindkét hátvéd ingyen igazolható.
Csank János elmondta, senki se reméljen nagy változást a keretben: „Természetesen vannak kiszemeltjeink, akadnak hiányposztok is, de nagy meglepetésre senki se gondoljon. A sok bizonytalanság mellett egyvalami máris biztos: kedden megkezdjük a munkát, és reményeink szerint a jelenlegi keret valamennyi labdarúgója megjelenik majd az első gyakorláson.”

A ZTE programja is körvonalazódik: eldőlt, hogy a csapat részt vesz azon a július 18-án és 19-én rendezendő négycsapatos tornán, amelyet a Ferencváros rendez a Sheffield United, a Slovan Bratislava és – most már bizonyosan – a ZTE részvételével. Nem kétséges, a zalaiak szereplése éppen a Fradi tulajdonosi köreiben tisztelt és elismert szakembernek, Csank Jánosnak szól.

„Örülök a meghívásnak, mert felmérhetjük, mire lehetünk képesek – folytatta Csank János. – Fontos, hogy tudjuk, hányadán is állunk, hiszen a jelek szerint több csapat is harcban lesz az aranyéremért. Újpesten, Székesfehérvárott, az Üllői úton is a bajnoki címet célozták meg, s ott van még a bajnok DVSC. Ezek közé az együttesek közé kellene befurakodni. Nagy kérdés, ki lesz a bajnokság meglepetésgárdája. Remélem, hogy a ZTE is az éremesélyesek közé számít majd.”

A ZTE FC felkészülési programja:

július 3. 18.00 FK Moszkva II–ZTE FC, Rábakeresztúr(Heiligenkreuz, Burgenland)
július 8. 18.30 Legia Warszawa–ZTE FC, Németújvár(Güssing, Burgenland)
július 11. 18.00 ZTE FC–Górnik Leczna, ZTE Aréna
július 15. 18.00 ZTE FC–NK Medimurje, ZTE Aréna
július 18. 10.00 szereplés az FTC nemzetközi tornáján, Budapest
július 21. vagy 22. 18.00 ZTE FC–Hévíz, ZTE Aréna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik