A büntetőt is elrontotta a Pápa

A mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, VARJAS KÁLMÁNA mérkőzésről tudósított: PIETSCH TIBOR, VARJAS KÁLMÁN
Vágólapra másolva!
2005.08.27. 23:14
Címkék
Kisebb földrajzi vita kezdés gyanánt: midőn a pápai B-közép - fennállása során először - kifüggesztette a "Bakony Tigers" felirattal ellátott drapériáját, a stadionban helyet foglalók a legszívesebben felnyitották volna Magyarország térképét, hogy akkor most Pápa a Bakonyhoz vagy a Kisalföldhöz tartozik-e.

Noha logikus megoldásnak az tűnt, hogy éppen a határon terül el, a lényeget az a drukker mondta ki, aki közölte: a srácok biztosan a Bakonyból érkeztek. Csakúgy, mint a Bakonybélen éjszakázó Honvéd. A kispestiek örömmel tapasztalták, hogy a Veszprém megyét a héten elárasztó csapadék nyomán kialakult vészhelyzet lassan már a múlté, a történtekre csupán az utcákat elárasztó faágak, illetve a szokottnál méretesebb pocsolyák emlékeztetnek.

A hazaiak szakmai igazgatója, Szentes Lázár alaposan megkavarta a kártyáit, és bizony emberes feladat volt valahogy kiolvasni a mester hadrendjét. Mindenesetre kiderült, hogy a legutóbbi fordulóban az Üllői úton a félidő után alkalmazott remek kontrajáték nem volt a véletlen műve. Mert noha a kispestiek egy gyors akciót követően már a 13. percben megszerezték a vezetést, pillanatokkal később egyenlíthetett volna a hazai együttes. De hogy milyen a játékossors: Róth Ferenc, aki a Fradi-pályán nemigen tudott hibázni, és a tizenegyest is magabiztosan értékesítette, ez alkalommal elrontotta a büntetőt.

Farkas Attila (balra) mezét Alves megszaggatta, de a kispestiek brazil légiósa így sem tudott a labdához férni (Fotó: Danis Barna)
Farkas Attila (balra) mezét Alves megszaggatta, de a kispestiek brazil légiósa így sem tudott a labdához férni (Fotó: Danis Barna)
Farkas Attila (balra) mezét Alves megszaggatta, de a kispestiek brazil légiósa így sem tudott a labdához férni (Fotó: Danis Barna)
Ez pszichésen nehéz szituáció volt, de a hazaiak nem roppantak meg. Pedig a Ferencváros ellen éppen azért kerültek jelentős hátrányba 45 perc alatt, mert mintha fejben feladták volna a csatát az első pofonokat követően. Most azonban masszív maradt a csapat, és még az első félóra letelte előtt elolvasztotta hátrányát. Megint csak a párhuzam: az FTC ellen Herczeg Miklós kapufát lőtt, a Honvéd kapujába azonban sikerült betalálnia.

Szakmailag izgalmasan alakult tehát a sakkjátszma: hol az egyik oldal stratégiája volt a nyerő, ám erre a túlsó oldalról rögvest érkezett a válasz. Ettől lett ez a meccs - amelyet előzetesen alighanem kevesen soroltak volna a várhatóan szórakoztató találkozók kategóriájába - igazán élvezetes összecsapás.

Vadócz Krisztián elbúcsúzott

Rövid baráti látogatásra Pápára érkezett Vadócz Krisztián. A Honvéd válogatott középpályása szerdán kötött szerzôdést az Auxerre-rel, és bár szívesen pályára lépett volna egy búcsúmeccs keretében, engedett a francia klubvezetôk kérésének, és kihagyta a szombati összecsapást.
„Mivel futballozni nem futballozhatok, marad a szurkolás, igaz, azt nem kockáztatom meg, hogy beállok a kispesti drukkerek közé, mert a végén még elcsodálkoznának, hogy szidom a bírót… – mondta nevetve Vadócz Krisztián. – Komolyra fordítva a szót: egyfelôl sajnálom, hogy el kell köszönnöm a Honvédtól, hiszen mindent ennek az egyesületnek köszönhetek, másfelôl viszont öröm és megtiszteltetés számomra, hogy immár az Auxerre labdarúgójának vallhatom magam. Hogy kint mikor mutatkozhatok be, még nem tudom, csupán az biztos, hogy a válogatottbeli kötelezettségeim miatt szeptember nyolcadikán repülök vissza Franciaországba. Hogy a felnôtt- vagy az utánpótlás-válogatottban jutok-e szóhoz, az valószínûleg már hétfôn kiderül, ugyanakkor nekem nincs veszítenivalóm: ha a keretszûkítést követôen nem lesz helyem Lothar Matthäus együttesében, akkor boldogan megyek Róth Antal csapatához.”
Persze más a nézőtéri elégedettség és más az edző szakmai szemüvege. Történt ugyanis, hogy Róth Ferencet már a szünetben lehívta a középpályáról edzője, Szentes Lázár, hogy a helyére egy csatárt, a harcos kis japánt, Homma Kazuót hozza be. És ezzel immár három támadóval rohamozó Pápa: e taktikai váltásnak gyorsan meg is lett az eredménye, hiszen hamarjában előnyhöz jutott. Negyedórája sem ment a második felvonás, amikor Lipták Zoltán a Honvéd kapujába fejelte a labdát. A sárga-kékek vezető gólját egyébként nemcsak a kispesti együttes, hanem pápai berendezés is bánta: a vendégszektorból három műanyag szék is a gyepen landolt…

Szerencsére a hátralévő játékidőben volt, ami lekösse a nézőket. Genito egyenlítését követően a sokat hibázó, ugyanakkor magyar pályákon ritkán tapasztalható lelkesedést mutató (csak egy példa: a honvédos Kovács Zoltán és Zana Norbert egymást nem kímélve csúszott be a labdáért, előbbi ápolásra is szorult) résztvevőket érezhetően egyetlen cél vezérelte, a mindent eldöntő harmadik találat megszerzése.

Ez végül egyik félnek sem sikerült, így a két-két gól egyet jelentett az egy-egy ponttal. Talán ennyit még hozzátehetünk: mindkét csapat többet érdemelt volna. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik