Fantasztikus futballparádé volt

A mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2004.08.29. 21:23
Címkék
A recept roppant egyszerű: tehetséges fiatalokból álló, lehetőleg magyar ifjakat felsorakoztató együttes, amely hétről hétre közönségszórakoztató játékkal rukkol ki, és immár nemcsak itthon, hanem külföldön is képes a jó eredményre.


Ez most az Újpest, az a csapat, amelyik még a tavaszszal kezdte a nagy menetelését, Mészöly Géza, no meg Véber György irányításával; a csapat, ahol rend lett, és e nagy egység csak viszi, viszi előre a lilákat. Az előző idényben akár bajnoki arany lehetett volna a vége, ám ami késik, nem múlik, mondogatják azóta is a Megyeri úton, ahol bizony nincs olyan szurkoló, aki ne bízna tiszta szívből kedvencei bajnoki címében. És erre minden okuk meg is van, hiszen valóban élmény mostanában az Újpest játékát figyelni. Így volt ez a Puskás Ferenc-stadionban, amikor a Mészöly-csapat a svájci Servette gárdáját intézte el, majd ráadásként hadd legyen még hangosabb a siker, Genfben is győzni tudott. És, persze, itt vannak a bajnoki meccsek és a violatábor egyre nagyobb számban áll újra a csapat mellé, mondván, ezt a mostani Újpestet a csupa-csupa magyar ifjúból álló együttest nagyon lehet szeretni.

Üldözéses verseny, annak minden izgalmával: Tóth Norbertnek (középen) még a nyíregyháziak támadója, Rob Kornél is kíséretet adott, ha arról volt szó, hogy veszélyben forgott a vendégek kapuja, és a végeredmény azt mutatja, hogy megérte ilyen lelkesen küzd
Üldözéses verseny, annak minden izgalmával: Tóth Norbertnek (középen) még a nyíregyháziak támadója, Rob Kornél is kíséretet adott, ha arról volt szó, hogy veszélyben forgott a vendégek kapuja, és a végeredmény azt mutatja, hogy megérte ilyen lelkesen küzd
Üldözéses verseny, annak minden izgalmával: Tóth Norbertnek (középen) még a nyíregyháziak támadója, Rob Kornél is kíséretet adott, ha arról volt szó, hogy veszélyben forgott a vendégek kapuja, és a végeredmény azt mutatja, hogy megérte ilyen lelkesen küzd
És ez a szeretet valóban doppingolta a lilákat tegnap este is, hiszen a megszokott lendülettel estek neki a Nyíregyházának és viszonylag gyorsan vezetést szereztek. Farkas Balázs találata után jöttek az újabb hazai akciók, főként a Megyeri úti gyorsvonat Simek Péter révén, akit a Nyíregyháza légiósa, Princeton próbált semlegesíteni, nem sok sikerrel. Azonban a hazai fölény ellenére is dicséret illette a Nyíregyházát, hiszen a vendégek alaposan megszervezték a védekezésüket és ha a sűrű hátvédsoron is átjutott a labda, ott volt a remek formában védő Németh Viktor. A nagy lelkesedés egyenlítésben kamatozott, ám a hazaiak tovább rohamoztak - a közönség pedig élvezte az első félidőt, még akkor is, ha kedvencek nem előnnyel vonultak az öltözőbe.
És a folytatás is remek volt…
Ez a meccs remek szórakozást és sok-sok gólt, emlékezetes pillanatokat hozott. Újra vezetett az Újpest, de hol volt még a vége! Szó sem volt nyíregyházi bunkerfutballról, vagy rémült védekezésről. Herédi Attila - aki amúgy a legszebb éveit ebben a stadionban töltötte - remekül dolgozik, és bizony ügyes csapatot rakott össze, olyan gárdát, amelyik villám-gyorsan vált át védekezésből támadásba. Lüktetett, pörgött a játék, és a közönség minden pillanatban helyzetet láthatott, hol az egyik, hol a másik kapu előtt. A vendégek hallatlan lelkesedéstől hajtva fordítottak, és már-már győzelmet ünnepelhettek, az őket elkísérő szurkolókkal együtt, ám az Újpest ezen az estén is folytatta megalkuvást nem tűrő, harcos futballját - és a hajrában ismét egyenlített. Akár a vendég-, akár a hazai csapat megszerezhette volna a győztes találatot, ám maradt a 3-3, és vastaps kísérte az öltözőbe a huszonkét résztvevőt. Eddig egyértelműen ez volt az őszi idény legjobb mérkőzése: kellett hozzá két sokat futó és győzelemre játszó magyar csapat… ---- 20. perc: Simek szöglete után Bükszegi hét méterről csúsztatott, de Németh Viktor védeni tudott. Tamási ismétlése után is hárított a nyírségi kapus, ám a labda ismét kifelé jött róla, és Farkas Balázs hat méterről jobbal a léc alá lőtt…
1-0
22. perc: Gyorsan jött a válasz: Bánka futott el a bal oldalon, okosan középre emelt, az érkező Csillag elsőre még a jó helyre vetődő Vlaszákba lőtt, de az ismétlésből kilenc méterről a jobb alsó sarokba gurította a labdát.
1-1
46. perc: Az egy perce pályán lévő Feczesin elé került a labda, és ő 15 méterről, jobbal óriási gólt rúgott a bal felső sarokba.
2-1
60. perc: Laskai löbbölte Rob elé a labdát, és a csatár tíz méterről jobbal a bal alsó sarokba pörgetett.
2-2
83. perc: Herédi Attila is tud cserélni: Nikolic tette Márton elé a labdát, ő pedig 15 méterről jobbal nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.
2-3
87. perc: És jött a csattanó: Farkas Balázs beívelése után Juhár nagyszerűen fejelte a labdát a jobb alsó sarokba.
3-3 ---- Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője: - A csapat védekezése nem a megszokott volt, három gólt hazai pályán nem szabad kapni. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, de nagyon fontos két pontot vesztettünk.

Herédi Attila, a Nyíregyháza vezetőedzője: - Gondoltam, hogy az Újpest fáradtabb lesz, de az első negyedórában így is megverhetett volna bennünket. Legszívesebben felállva tapsoltam volna a mérkőzés után, annyira tetszett…

Játékvezető: Arany Tamás (6). Arany Tamás nem adott meg egy jogosnak tűnő 11-est, amikor Simek Péterrel szemben szabálytalankodtak a vendégek, a mezőnyben ugyanakkor többször is a nyíregyháziak kárára tévedett.
Asszisztensek: Vígh T., Harsányi J. ---- +++ A kezdő sípszó előtt egy legendás személyiség sétált ki a játékoskijáróból: érkezett a 90 esztendős Baróti Lajos, akinek az irányításával háromszor nyert bajnoki címet a lila-fehér gárda, és aki személyesen köszönhette meg azt a hatalmas szeretetet, amivel a Megyeri úton fogadták.

--- Az utóbbi években sportszerűen szurkol az Újpest-tábor, ám ma még elkél a biztonság, és ezért is sorakozott fel tucatnyi rohamrendőr a harminc tagot számláló vendégszektornál. Reméljük, egyszer nem lesz szükség ilyen erődemonstrációra ebben a gyönyörű stadionban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik