Két értékesített büntető, egy gól

BODNÁR TIBOR, VAJDA GYÖRGYBODNÁR TIBOR, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 21:13
Címkék
A kezdés előtt több mint félórával a teljes debreceni szakmai stáb sorakozott a bejárat előtt.


Tóth Mihály Nyíregyházán eredményes volt (fotó: Németh Ferenc)
Tóth Mihály Nyíregyházán eredményes volt (fotó: Németh Ferenc)
Tóth Mihály Nyíregyházán eredményes volt (fotó: Németh Ferenc)
Szentes Lázárék nyilván valamelyik közeljövőbeli ellenfelüket mustrálták, de akár az exlokista játékosokat is figyelhették volna, hiszen soproni oldalon Hanák Viktor, Szekeres Tamás, Bagoly Gábor és a kispadra nevezett Sira István is náluk futballozott. Balogh János csak azért nem gyarapította a létszámot, mert sérült, így a kispadra az ifjúsági korú Fentős Ákos ült le második számú kapusként.

Dajka László pedig Nyíregyházán ismerős, hiszen jelentős a megyebeli kötődése: Rakamazon született, a pályafutása pedig Kisvárdáról indult. Edzőként mégsem szívesen látogat a szabolcsi megyeszékhelyre, hiszen a Haladás, a BKV Előre és a Békéscsaba szakvezetőjeként három vereség mellett mindössze egy döntetlent jegyez a Sóstói úti stadionban. Ugyancsak egy-egy "ikszre" volt képes a két gárda az első két fordulóban, így nem csoda, ha a kezdés előtti sajtótájékoztatón mindkét edző a javítás mellett tette le a voksát.
A jobbítás szándéka érezhető is volt a küzdő felek harcmodorán, és bár az első negyedórát enyhe soproni fölény és némileg pontatlan hazai támadásszövés jellemezte, Csillag Krisztián gólja mégis a legnagyobb sztárokra emlékeztetett, és a középpályás mutatványa máris feledtette az addig látottakat. Persze hogy pörgősebb ritmusra váltott a Matáv, amely Pintér Zoltán és Bárányos Zsolt jóvoltából előbb távolról próbálkozott (Németh Viktor mindkétszer bravúrral mentett), majd egy sakk-mattra játszott akció végén Tóth Mihály a kapuba talált. A jelek szerint tehát a vendégek továbbra is a tavalyi gólkirály találataira apellálhatnak elsősorban, hiszen a mostani volt a Sopron első gólja a bajnokságban. Az első félidőt pedig akár kétgólosként zárhatta volna a válogatottban tavasszal bevetett csatár, de Bárányos Zsolt pazar beadását követően bevetődve föléfejelte a labdát.

Némedi Norbert (19) több párharcot is megnyert a soproniak ellen (Fotó: Mirkó István)
Némedi Norbert (19) több párharcot is megnyert a soproniak ellen (Fotó: Mirkó István)
Némedi Norbert (19) több párharcot is megnyert a soproniak ellen (Fotó: Mirkó István)
A jelek szerint egyik tréner sem elégedett meg azzal, hogy a félidei állás szerint megduplázhatja pontszámát, hiszen Herédi Attila és Dajka László is cserére szánta el magát a térfél váltás előtt. Előbbinek kisvártatva kényszerből is a friss játékost kellett beállítania, ugyanis a krónikus vállsérüléssel bajlódó Ambrusz Árpád lekéredzkedett a gyepről, helyére pedig az élvonalban újoncnak számító Laskai Attila állt. A személycserék ellenére is lüktetett a játék, igaz, a sok megugrásból kialakult helyzetbe a középpályássorok átjárhatósága is belejátszott.
Már éppen kezdtük megállapítani, hogy a vendégek játéka dominál, amikor Csillag ismét villant egyet: középre tekert szabadrúgása után a játékengedélyéhez a meccs előtt hozzájutó Marijan Nikolic továbbította a hálóba a labdát. A horvát csatár a gólöröm után - sérülése miatt - nem is térhetett vissza, a helyére beállt Kozma Józsefből pedig egy szemvillanás alatt negatív hős lett: alighogy a pályára kocogott, a tizenhatoson belülre érve a kezére pottyant a labda… A balszerencsés első labdaérintést követő büntetőt kétszer is gólra váltotta a Matáv, igaz, csak egy másik csereember, Balaskó Iván gólja ért egyenlítést. A hajrában mindkét fél szem előtt tartotta a győztes gól megszerzését, de mivel újabb találat nem született, ezért továbbra is nyeretlenül áll a két gárda a tabellán. Miként Dajka László sem szerezte meg edzőként első győzelmét a nyíregyházi stadionban… ---- 12. perc: Bárányos Tóth Mihállyal kényszerítőzött a 16-oson belül, a visszakapott labdát a vendégek 10-ese az alapvonal közeléből középre emelte, Szatke kétségbeesve mentett.
13. perc: Csodás akciót láthatott a nyíregyházi publikum: Nikolic vitte fel a bal oldalon a labdát, majd egy csel után középre, Robhoz passzolt, a csatár pedig egyből jobbra, Csillag elé tolta a labdát. A jobb oldali középpályás 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről, jobb lábbal a jobb felső sarokba zúdította a labdát.
1-0
17. perc: Pintér Zoltán Tóth Mihállyal kényszerítőzött a 16-os előtt, a visszakapott labdát ballal, 17 méterről kapura lőtte, Németh Viktor parádés vetődéssel hárított.
23. perc: Szatke buktatta Tóth Mihályt a 16-os előtt, a szabadrúgást Bárányos végezte el, nagyszerűen csavarta el a labdát a sorfal fölött, Németh Viktor ezúttal is bravúrral védett.
28. perc: Egyenlített a Sopron, de ehhez Hegedűs durva hibája is kellett. A nyíregyházi védő a 16-oson belül elveszítette a labdát, Hanák pedig egy átvétel után balról, az alapvonal közeléből, okosan középre gurította azt, az érkező Tóth Mihály pedig jobb lábbal, laposan a kapu közepébe lőtt.
1-1
43. perc: Lazics indította a jobb oldalon Bárányost, aki remek mozdulattal középre emelte a labdát, Tóth Mihály pedig óriási helyzetben, 11 méterről a kapu felé fejelt.
55. perc: Földvári nagy lendülettel ment el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből középre nyeste a labdát, a berobbanó Tóth Mihály elől azonban Szatke mentett.
62. perc: Csillag végzett el szögletet a bal oldalról, Szatke öt méterről melléfejelte a labdát.
64. perc: Csillag ezúttal a jobb oldali vonal mellől végzett el szabadrúgást, nagyszerűen ívelt a hosszú oldalon helyezkedő Robhoz, aki lefejelte a labdát Nikolic elé, a horvát csatár pedig ballal, öt méterről, remek mozdulattal egyből a kapu bal oldalába vágta a labdát.
2-1
70. perc: Bárányos végzett el szögletet a jobb oldalról, ártalmatlannak tűnt a beadás, ám a földről felpattanó labda Kozma kezét érintette, Szabó Zsolt játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Tóth Mihály végezte el, és jobbal a kapu jobb oldalába vágta a labdát. Ám ezzel még nem volt vége. A játékvezető ugyanis megismételtette a büntetőt, ám ezúttal nem Tóth volt az ítélet-végrehajtó, hanem Balaskó, aki szintén jobbal és szintén a kapu jobb oldalába vágta a labdát.
2-2
84. perc: Kozma végzett el szögletet a jobb oldalról, Szatke középre fejelte a labdát, Rob pedig egyből kapura stukkolta, balszerencséjére a labda a jobb oldali kapufa és a léc találkozási pontjáról vágódott vissza a mezőnybe. ---- Az első félidőben mutatott teljesítményünk azt igazolta, hogy megtaláltuk a Sopron játékának ellenszerét, a második játékrész alapján pedig győzelmet érdemeltünk volna.
Herédi Attila a Nyíregyháza vezetőedzője

Az első félidőben nagyon jól futballoztunk, ekkor el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Szünet után már kiegyenlítettebb volt a játék, de ebben az időszakban is ziccereket hibáztunk el.
Dajka László a Matáv Sopron edzője

Játékvezető értékelés
Játékvezető: Szabó Zsolt (7). Elég furcsa felfogásban bíráskodott Szabó Zsolt. Bár döntő hibát nem vétett, mégis gyakorta tévedett. Ráadásul megesett, hogy mezőnybeli hibával kompenzálta tévedéseit, s ez bizony következetlenségre vall.
Asszisztensek: Kispál, Hegyi


Fény és árnyék

Nyíregyházán már évekkel ezelőtt divatba jött, hogy a klubházban a meccsek szünetében vendégül látják a támogatókat és persze az idelátogató csapat elöljáróit is. Így volt ez most is, tehát néhány adag csirkecomb és nagyfröccs mellett beszélhették meg a jelenlévők az első negyvenöt perc tanulságait.

Nagyon nehéz lett volna bármibe is belekötni, de hogy ez a rovat se maradjon üresen, jegyezzük meg: az eredményjelzőt csak közvetlenül a kezdés előtt helyezték üzembe, így a drukkerek számára elmaradt a fényképes bemutatás, és csak a hangosbeszélő tájékoztatásából ismerhették meg a kezdő tizenegyeket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik