Döntetlent eredményező dac

A mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.03.20. 21:37
Címkék
Dacos MTK-futballisták és kék-fehér szurkolók várták a kezdést, és ennek megfelelően hangos dobszó és tapsvihar köszöntötte a pályára masírozó, a tavassszal eddig százszázalékos kék-fehér alakulatot.


A mérkőzésről bővebben:
Percről percre
Fény és árnyék
Pintér Sándor szerint barátja csapata lesz a bajnok

A bajnokság végeredménye
Fordulóról fordulóra
Góllövőlista

Torghelle Sándor (balra), úgy tűnik, szárnyakat kapott: az MTK támadója gyönyörű mozdulattal fejelte a labdát a Videoton kapujába (fotó: Németh Ferenc)
Torghelle Sándor (balra), úgy tűnik, szárnyakat kapott: az MTK támadója gyönyörű mozdulattal fejelte a labdát a Videoton kapujába (fotó: Németh Ferenc)
Torghelle Sándor (balra), úgy tűnik, szárnyakat kapott: az MTK támadója gyönyörű mozdulattal fejelte a labdát a Videoton kapujába (fotó: Németh Ferenc)
Bizony megvan az oka a dacra az MTK-családnak: a háttérben nagyon nem stimmel valami. Várszegi Gábor valamiért nem kedveli különösebben Egervári Sándort, aki mellesleg két bajnoki címmel ajándékozta meg az MTK mindenható urát. Kettejük kapcsolatának köszönhető, hogy a télen nem jöttek a Hungária körútra a bodajki fiatalok, miközben elment a csapattól néhány értékes futballista. Az sem véletlen, hogy Zavadszky Gábor, Juhász Roland és a többiek immár jóval kevesebb pénzért játszanak, mint korábban, és mindezek tudatában megjósolható, hogy a nyáron nagy valószínűséggel Lőrincz Emil ül majd le az MTK kispadjára – s akkor természetesen már jönne vele az imént említett bodajki különítmény.
Szóval ezért a dac az MTK háza táján. A játékosok, no meg a szakmai stáb tagjai is úgy vannak vele: csak azért is megmutatják!
Aztán elkezdődött a meccs, és az ötödik percben már ugrándozott örömében a Videoton-tábor… Hercegfalvi Zoltán ügyes csatárteljesítménnyel szerzett vezetést a piros-kékeknek, akikre alaposan ráfér bárminemű sikerélmény. A Vidi bizony nem "Csank-szerűen" kezdte a tavaszt: vereség Debrecenben, majd meglepő kudarc otthon a Békéscsabával szemben; ezért kellett volna mindenképpen győznie a fővárosban. Csak hát Fehérvárott sincs minden rendben, ez most már egyértelmű. Aztán a hazaiak, akik szintén nem rukkoltak ki valamiféle látványos örömfutballal, csak megfordították az eredményt. Nehezen talált magára az MTK, mintegy negyedórát kellett várni arra, hogy az elevenen mozgó Torghelle Sándor megcélozza a vendégek kapuját, ám lövése akkor még célt tévesztett. Két perc múlva viszont a brazil Welton Silva stukkolt bele egy labdába, ezzel egalizálta is az állást. Ettől kezdve mindinkább az történt a pályán, amit az Egervári-csapat akart. És a dac csak nőtt a hazai szurkolókban, hiszen Torghelle a félidő hajrájában gyakorlatilag a tizenegyespontról fejelt a sete-suta mozdulattal a labda után nyúló Daniel Tudor segítségével a hálóba.
A szünet után viszonylag gyorsan egyenlített a Videoton. Meglepő találat volt ez, főleg az első félidő hajrájában látottakhoz képest, ám a fehérvári csapat kontrajátékában ezen az estén bizony benne volt a gól. Főleg Hercegfalvi Zoltán lábában, aki legszebb napjaira emlékeztetve mozgott s ficánkolt a védők között. Az MTK mindent elkövett, hogy újra három pontot szerezzen, de valahogy döcögött az összjáték, és sok-sok hiba csúszott az akciókba. A legnagyobb ziccert Torghelle pazar átadása után Welton Silva rontotta el. Hiába birtokolta többet a labdát a hazai gárda, a Videoton, ha kellett, nyolc emberrel védekezett, és óvta a számára nagyon fontos egy pontot. Az MTK talán közelebb állt a győzelemhez, főként ha azt vesszük, hogy a bizonytalanul bíráskodó Fábián Mihály egy jogosnak tűnő büntetőtől fosztotta meg a kék-fehéreket. Ám a dac ezen az estén a Videoton játékosain is érződött, így maradt a döntetlen – a hazai nézők nagy-nagy bosszúságára…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik