Két büntető is kimaradt

KECSKÉS ISTVÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOSKECSKÉS ISTVÁN, SZÉKELYHIDI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2003.11.22. 20:49
Címkék
"A második tizenegyes mögé már nem mertek odaállni játékosaim. Hercegfalvi Zoltán elvállalta, aki életében nem rúgott még büntetőt, ki is hagyta&" - "Megemelem a kalapom a csapat előtt, hogy a múlt heti vereség után talpra tudott állni. Ha így folytatjuk, lehet esélyünk a jobb szereplésre"
"Köszönöm szépen, a helyzethez képest jól vagyok!” – mondta a kezdés előtt Magasföldi József, aki az előző fordulóban játszott Győr–Videoton meccsen szenvedett állkapocscsonttörést. Sértődés ne essék, a fehérvári labdarúgó arca nem fest valami szépen, hiszen Böjte Attila könyöklése nyomán külsérelmi nyomok, sebek, horzsolások is láthatóak az álla környékén. A Videoton vezetői továbbra is állítják, Böjte Attila szándékosan okozta a súlyos sérülést. Szigli István, a piros-kékek sportigazgatója lapunknak elmondta, rendelkezésükre áll egy bizonyító erejú videofelvétel, amelyet benyújtanak a Magyar Labdarúgóligának, és ezzel együtt fel is jelentik a győri védőt. Az ügy végeredménye megjósolhatatlan, de az biztos, hogy az összefogott állkapcsú, csak igen nehezen beszélő Magasföldi Józseffel senki nem cserélne.
A másik oldalon örömteli esemény történt, hiszen a Haladásban bemutatkozhatott Tóth Iván, aki korábban őrizte a Vác és a III. Kerület kapuját is, és az első félidőben nem is okozott csalódást Bozsik Péter szakmai igazgatónak. Az első játékrészben a Haladás teljesítette célját, hiszen a vendégek jól kezdték a mérkőzést, mi több, Kaj András révén a 18. percben még a vezetést is megszerezték. Ekkor úgy tűnt, magához tér a kicsit álmatagon kezdő Videoton, és két perccel később óriási lehetőség kínálkozott az egyenlítésre, ám Dvéri Zsolt – tőle egyáltalán nem megszokott módon – fölébikázta a labdát a tizenegyes pontról. Az elhibázott büntető után is maradt a Videoton fölénye, ám a kapufa Tóth Ivánnal volt, aztán egészen a 35. percig a vendégek megúszták kapott gól nélkül, ám akkor a szombathelyi védők tehetetlenségét kihasználva Szabó Tibor egyenlíteni tudott. Ezt követően a megszokott mederben folyt tovább az eseménydús mérkőzés, egészen a félidő utolsó percéig, amikor ritkán látható gólt kapott a Videoton kapusa, Daniel Tudor. Az első játékrész összességében változatos volt, sok helyzetet hozott, senkinek nem lehetett oka a panaszra.
A szünet sem volt eseménytelen, mert egyre sűrűbb köd ereszkedett a pálya fölé, ekkor még csak reménykedni tudtunk abban, hogy sikerül befejezni a találkozót…
Pedig a fehérvári szurkolók talán jobban örültek volna, hogy ha a köd miatt nem látják, mi történik az 51. percben. Újabb büntetőhöz jutott a Videoton, amelyet Hercegfalvi Zoltán végzett el, ám Tóth Iván vetődve hárítani tudott. Egy pillanatra álljunk is meg a kapusnál, aki több nagy védést mutatott be a mérkőzés alatt, vagyis valóban bizonyította Bozsik Péternek, hogy lehet rá építeni a jövőben is. A második félidő jóval eseménytelenebb volt – még Dvéri Zsolt kapufája ellenére is –, mint az első, ami egyfelől érthető, hiszen a szombathelyiek kicsit talán betömörülve, az eredmény megtartására törekedtek, a Videoton játékosai pedig nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezett szombathelyi együttessel. Csank János alakulata így immár október 20-a óta nem tudott nyerni, pedig a jó rajt után többen már komolyabb terveket szőttek Fehérvárott. A Haladás a forduló egyik legnagyobb meglepetését szerezte, több rossz meccs után is nyerni tudott Székesfehérvárott. Ahhoz pedig kétség sem férhet, hogy az a csapat, amelyik két büntetőt is elhibáz, valamint egy potyagólt is kap, nem érdemel győzelmet.

percről percre

6. perc: Hercegfalvi futott el a bal oldalon, beadását Medved lőtte kapura a labdát, de Tóth Iván biztosan védett.

Tóth Iván (balra) nagyszerűen mutatkozott be a Lombard FC Haladás együttesében, a kapus még egy tizenegyest is hárított (Fotó: Árvai Károly)
Tóth Iván (balra) nagyszerűen mutatkozott be a Lombard FC Haladás együttesében, a kapus még egy tizenegyest is hárított (Fotó: Árvai Károly)
Tóth Iván (balra) nagyszerűen mutatkozott be a Lombard FC Haladás együttesében, a kapus még egy tizenegyest is hárított (Fotó: Árvai Károly)
16. perc: Dvéri jó cselekkel játszotta tisztára magát, majd középről, 18 méterről nagy erejű lövést zúdított kapura, Tóth Iván csak kiütni tudta a labdát, ám a védők felszabadítottak.
18. perc: Somfalvi beadása után Kaj lekezelte a labdát, és fordulásból, 15 méterről, jobb lábbal a kapu jobb oldalába lőtt.
0–1
20. perc: A szombathelyi 16-os előtt Kócziánnal szabálytalankodtak a vasi védők, a játékvezető továbbot intett, Szabó Tibor vezette kapura a labdát, amikor Seper buktatta. A játékvezető 11-est ítélt, Dvéri azonban csúnyán kapu fölé lőtte a labdát.
26. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak: Dvéri legurította a labdát Kóczián elé, aki 22 méterről, ballal kapura lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról vágódott ki, majd Koller fejese csúszott a lécről az alapvonalon túlra.
29. perc: Kaj cselezte át magát a fehérvári védőkön, amikor Risztics buktatta a 16-oson belül. A játékvezető viszont nem látott szabálytalanságot.
35. perc: Hercegfalvi beadásából Dvéri közelről csúsztattott kapura, Tóth Iván lábáról kipattant a labda, és a berobbanó Szabó Tibor egy lépésről a háló közepébe lőtt.
1–1
45. perc: Tüske forgolódott a hazaiak tizenhatosán belül, a fehérvári védők csak tétlenül nézték, amint a csatár 15 méterről kapura lő és a labda a vetődő Tudorról a háló közepébe csorgott…
1–2
51. perc: Szabó Tibor tört kapura, a 16-oson belül járt, amikor Farkas Attila hátulról felvágta. Saskőy ezúttal is tizenegyest ítélt. Hercegfalvi jobb lábas, a kapu jobb oldalába tartó labdáját Tóth Iván szögletre ütötte.
55. perc: Dvéri a bal oldalról 22 méterről végezhetett el szabadrúgást, megcélozta a kapu jobb oldalát, ám a labda a kapufáról vágódott ki.
61. perc: Nagy Dániel jobb oldali beadását Kollár senkitől sem zavartatva ziccerhelyzetben tíz méterről fejelte pontosan Tóth Iván kezébe.
69. perc: Szabó Tibor szöglete után Pantics fejelt kapura, a gólvonalról azonban Tüske kivágta a labdát.

Mestermérleg

Csank János a Videoton vezetőedzője:

Volt három kapufánk és a második tizenegyes mögé már nem mertek odaállni játékosaim. Hercegfalvi Zoltán elvállalta, aki életében nem rúgott még büntetőt, ki is hagyta… Saját magunknak tettük nehézzé a folytatást.

Bozsik Péter a Haladás szakmai igazgatója:
Küzdelmes mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Megemelem a kalapom a csapat előtt, hogy a múlt heti vereség után talpra tudott állni. Ha így folytatjuk, lehet esélyünk a jobb szereplésre.

Fény és árnyék

Igazán nem lehet oka panaszra senkinek, hiszen Fehérvárott törődnek a szurkolókkal, játékosokkal, sőt, még az újságírókkal is. A gyönyörűen felújított főlelátó alatt minden igényt kielégítő öltözö található, amely igazán segíti a labdarúgókat a minőségi felkészülésben. A nézőknek sem lehet okuk a panaszra, bár még nincs tökéletes állapotban a létesítmény, a jól megszokott perec és a hidegre való tekintettel forralt bor is kapható.

Hideg volt Fehérvárott. Fáztak a nézők, a futballisták, de még a játékvezetők is. A bírói hármas olyannyira jól érezte magát a szünetben, hogy kihasználva az öltöző melegét, percekkel a csapatok után érkezett csak meg a második félidőre. Jobb híján a játékosok elkezdtek melegíteni, labdázgatni, passzolgatni, és türelmesen várták a játékvezetői triót. Nem úgy a közönség, amelynek egy része hangos füttyszóval tiltakozott a késés ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik