Utolsó bevetés!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.07.06. 17:07
Egekben a vérnyomásunk, ma este végre eldől, melyik az a nyolc csapat, amely innentől egyenes kieséses rendszerben rángathatja az ellenfél copfját....

Egekben a vérnyomásunk, ma este végre eldől, melyik az a nyolc csapat, amely innentől egyenes kieséses rendszerben rángathatja az ellenfél copfját. Meghoztuk a tegnapi játéknap miniösszefoglalóit, búcsúzunk a kiesőktől, ünnepeljük a továbbjutókat. Juj, de izgulunk!Egekben a vérnyomásunk, ma este végre eldől, melyik az a nyolc csapat, amely innentől egyenes kieséses rendszerben rángathatja az ellenfél copfját. Meghoztuk a tegnapi játéknap miniösszefoglalóit, búcsúzunk a kiesőktől, ünnepeljük a továbbjutókat. Juj, de izgulunk!


Kiűzetés a Paradicsomból

Kanada-Nigéria 0-1


Úgy tűnik, a világbajnokság előtti felkészülési meccsen (amit 1-0-ra nyertek meg ellenünk a kanadaiak) nem csak a dekoncentráltság jeleit láthattuk a csapaton, hanem annál többet. Valami nagyon nincs rendben Morace lányainál, a mínusz hatos gólkülönbségük legalábbis erre enged következtetni. Nigéria végre gólt rúgott és pontot szerzett, megmentve ezzel az afrikai mundér becsületét – odahaza meg folytatódhatnak a csatározások, melyik ellenfelük csapatában hány férfit tudnak szpottolni. Nem kétséges, a csoport másik két csapata sokkal erősebb volt. A meccs egyébként rövid időre félbeszakadt, mert elromlott a világítás a stadionban, a drezdai villanyszerelők azonban gyorsak, mint az atomvillanás, így pár percnyi pihenő után folytatódott Kanada pokolba szállása.

A Yankey Doodle

Anglia-Japán 2-0


A forduló meglepetése volt, hogy az angolok felszívták végre a taknyukat, és nekimentek az előző körben sortüzet megeresztő japán lányoknak. Smith kisasszonyékra most az igazán finnyásaknak se lehetett panasza, támadtak, futottak, megdöglöttek a pályán, Yankey-t pedig kishíján II. Erzsébet mellé ültették a trónra, amikor (White után) belőtte azt a bizonyos másodikat. A japánok lélekben már az egyenes kieséses rendszerben kergették a labdát, gondolták, nem kell mindig kaviár.

Az Inka aranykincs

Franciaország-Németország 2-4


Minden túlzás nélkül parádés meccset játszott egymással a német és a franciaválogatott, izzott a levegő, volt minden, ami hozzátartozik az ilyen végletekig spannolt hangulathoz: sárgák, kiállítás, tizenegyes, lenyűgöző gólok, küzdelem a köbön. Mindehhez hozzájárult a játékvezető, a pankrátornak is beillő Kirsi Heikinnen ellentmondást nem tűrő bíráskodása is – mi nyüszítve bújtunk a takaró alá minden egyes becsúszó szerelésnél, mert tudtuk, hogy villan a fogsor és a sárga lap.

Abszolút megérdemelt mindkét csapat továbbjutása, azt meg el se merjük képzelni, micsoda aprítás lesz itt a nyolc között az egyenes kiesésben. Inka Grings először volt kezdő a vb-n, kapásból duplázott (Birgit Prinz nem győzött szentségelni a kispadon, Neid majd nyilván az orrára koppint…), Delie pedig 23 válogatott meccs alatt 23 gólnál tart.

Haka haka, this time for New Zealand

Mexikó-Új-Zéland 2-2


Új-Zéland kiwilányai utolsó leheletükig, s egy kicsit még annál is tovább küzdöttek azért az egyetlen vb-pontért. A 94. negyedik percben lenéztek rájuk a maori istenek, és Wilkinson találatával kiegyenlítettek Mexikó ellen. Utáltuk látni, ahogy szegény Vanegas kapus pityergett, arcát a meze mögé rejtve, a helyzet azonban az, hogy ennek a csapatnak sajnos látványosan gyengébb volt a játéka, mint a csoport többi válogatottjának, úgyhogy adios, senoritas. Az új-zélandiak őrült hakát jártak az egy szem pont örömére, imádjuk, amikor valaki tisztában van a képességeivel, kihozza belőlük a legjobbat, és a végén még örül is a viszonylagos sikernek. Kamate!

Ma 18:00-tól Egyenlítői-Guinea-Brazília és Ausztrália-Norvégia, 20:45-től érkezik az isteni Lotta, azaz Svédország-USA, valamint Észak-Korea-Kolumbia. Fincsi kis esténk lesz!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik