K. Zs. 2022.05.17 15:01 Frissítve: 2022.05.17 15:40

Férfi kosár NB I: távozik a Nyíregyháza csapatkapitánya

A csapatkapitány Bus Iván a következő idényben már nem lesz a Nyíregyháza játékosa – adta hírül kedden hivatalos honlapján a férfi kosárlabda NB I 11. helyén végző csapat.

Bus Iván a KTE elleni márciusi bajnokin (Fotó: Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc)

 

„Az A-csoportos kosárlabdát befejezem, aminek több oka van – idézi a klubhonlap a 28 éves Bus Ivánt. – Nagy álmom volt, hogy visszajussunk az élvonalba, emiatt tavaly nyáron eszem ágában sem volt lemondani az ottani szereplésről. Azt is tudtam viszont, hogy – bár a bajnoki címben kulcsszerepem volt – nehéz lesz felvenni az A-csoport ritmusát. Ez hellyel-közzel mégis sikerült, de valóban fura volt az első osztályban játszani ennyi B-csoportos év után. Hozzá kell tenni, amikor annak idején az élvonalban voltunk a Nyíregyházával, gyengébb volt a liga, nem szerepelt ennyi jó légiós, kevésbé volt fizikális a bajnokság. Megtettem mindent, de azt éreztem, hogy az A-csoportban hosszú távon már nem tudok azon a szinten játszani, amin jól teljesítenék és élvezem a kosárlabdát. Emellett elkezdtem a civil élet felé is kacsintgatni, valamint bármennyire is imádom a várost, a hetedik év után szeretnék kis környezetváltást."

A nyíregyházi utánpótlásban nevelkedő, a csapathoz 2015-ben visszatérő irányító 2018 óta töltötte be a csapatkapitányi szerepkört. Az elmúlt idény során átlag 12 percet töltött a pályán, utolsó meccsén nyolc ponttal és kilenc gólpasszal vette ki részét a ZTE legyőzéséből.

„A vezetőséggel és a szakmai stábbal abszolút korrekten váltunk el, biztosítottak arról, hogy nyitva hagyják az ajtót előttem. Ezért sem zárom ki, hogy egyszer visszatérjek, de akkor már biztosan nem játékosként.”

2022.06.29 12:51:02

Kosárlabda MTI/R. P.

Az amerikai Sierra Calhoun a spanyol, a görög és az olasz ligát is megjárta korábban.

2022.06.26 18:12:19

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, TÓTH GÁBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az első két negyedben eldőlt a mérkőzés, a körmendiek nem tartották a lépést a sokkal pontosabb szombathelyiekkel.

2022.06.23 10:31:29

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN

A szakember korábbi sikerei helyszínén, csak immár a PEAC csapatában folytatja karrierjét.

2022.06.13 14:37:39

Kosárlabda nemzetisport.hu

A 27 éves, 188 centiméter magas játékos legutóbb hazájában játszott.

2022.06.11 23:48:31

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Emberemlékezet óta nem volt olyan rájátszás, mint a mostani, amelyben többnyire nem a légiósok, hanem a magyar kosarasok viszik a prímet. Pénteken elképesztően izgalmas párharc zárult le Fehérváron. A Falcóban színtiszta magyar sor harcolt a legkiélezettebb pillanatokban, ami azt is jelenti, hogy jobban viselik a terhet ezek a játékosok, mint a külföldiek, akiknek egyébként is kiegészítő feladat jut.