Kosárlabda: ezúttal is világhírű előadók Pécsen

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 17:36
Rátgéber László is felszólalt a konferencián (Fotó: Rébay Viktor)
A Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ immár ötödik alkalommal rendezi meg nemzetközi kosárlabda-konferenciáját.

Kiválóság a kosárlabdázásban – ezzel a címmel rendezi meg immár ötödik alkalommal a baranyai megyeszékhelyen található Nemzeti Kosárlabda Akadémián nemzetközi konferenciáját a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ.

Ahogy mindig, a pécsi eseményt ezúttal is nagy érdeklődés övezi, ami érthető, hiszen a módszertani központ igazgatója, az NKA szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László rendre a legnagyobb szaktekintélyeket hívja hazánkba. Ennek szellemében kedden két előadást is tart a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Sergio Scariolo, aki nemzeti csapatával négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok, míg 2019-ben NBA-bajnoki címet is szerzett a Toronto Raptors segédedzőjeként.

Hétfőn reggel Alekszandar Dzsikics, a grúz válogatott nemrég kinevezett szövetségi kapitánya és FIlip Mihajlovics előadásával kezdődött meg a 2024-es év első konferenciája (nyáron jön a következő), majd következett a megnyitó. Beszédet mondott Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, aki kiemelte, az előadók garanciát jelentenek arra, hogy továbbfejleszthessük a kosárlabda szakmaiságát. Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, nehéz év vár ránk, rengeteg feladat áll idén a sportág előtt, különös tekintettel a két, hazánkban rendezendő olimpiai selejtezőre. A PTE ETK dékánja, Ács Pongrác után felszólaló Rátgéber László arra utalt, hogy az esedékes nyárival együtt hat konferenciát úgy építették fel, mintha egy mesterszak hat szemesztere volna.

Az NKA centerpályájának lelátóján helyet foglaló sportszakemberek ezúttal is rengeteg új információt szívhattak magukba, s nemcsak elméleti, gyakorlati tudást is szerezhettek – az esemény első napján leginkább az erőnléttel, állóképességgel kapcsolatos témákból.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik