Kosárlabda: Golomán és Somogyi csapata is nyert a spanyol bajnokságban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.10.01. 20:43
null
Golomán (fehérben) hasznos játékkal járult hozzá csapata győzelméhez
A spanyol élvonalbeli kosárlabda-bajnokság harmadik fordulójában a Golomán Györgyöt foglalkoztató Basquet Girona és a Somogyi Ádámot alkalmazó MoraBanc Andorra is győzött vasárnap.

Golomán György öt ponttal járult hozzá a Basquet Girona 102–91-es granadai győzelméhez a spanyol kosárlabda-bajnokság harmadik fordulójában vasárnap.

Az ACB Liga honlapja szerint a válogatott center 17 percet töltött a pályán, s ezalatt hat lepattanót is szedett. A katalánok százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát.

Somogyi Ádám csapata, a MoraBanc Andorra az első sikerét aratta, 87–74-re verte a vendég Palenciát. Az Alba Fehérvártól érkezett magyar légiós 15 perc alatt kilenc ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Golomán csapata, a Girona a jövő hétvégén a Real Madridot fogadja, amely ezen a hétvégén az el Clásicón lépett pályára, vagyis az örök rivális Barcelona ellen játszott hazai pályán. A Madrid a második negyed egy-egy rövidebb periódusát leszámítva gyakorlatilag végig vezetett a mérkőzésen, irányítása alatt tartotta az eseményeket, s a negyedik negyedben már 16 ponttal is elhúzott. A 22 pontjával a mezőny legeredményesebbjének a Real franciája, Vincent Poirier bizonyult, míg csapata végül 87–79-re győzött. Érdemes megemlíteni, hogy a Real Madridban ezen a meccsen mutatkozott be mindössze 16 éves 9 hónapos és 9 napos korában a szenegáli Ismaila Diagne – bizonyos Luka Doncic rekordját adta át a múltnak –, és többek között ilyen parádés kosarakat szerzett,a mérlege pedig 13 perc alatt 7 pont, s 8 lepattanó lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik