Férfi kosár Eb: megkezdte felkészülését a magyar válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.07.23. 13:15
Megkezdte felkészülését a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely hétfőtől Pécsen edzőtáborozik. Rátgéber László szövetségi kapitány tizenhét játékossal vágott neki a munkának.

„A horvátok kiemelkednek csoportunkból, amelyben a második helyet célozzuk meg, ez automatikus továbbjutást jelent – nyilatkozott a hétfői sajtótájékoztatón Rátgéber László. – A négy legjobb harmadik helyezett is tovább kerülhet, az sem lenne baj, ha ezen az úton jutnánk ki az Európa-bajnokságra. Nagy harc lesz, a kosárkülönbség is fontos, ezért minden dobott és kapott pontnak jelentősége lesz. Azért jövünk kétszer is Pécsre, mert a városvezetés idecsábított bennünket, aminek örülünk, a segítőkészséget köszönjük.”

A válogatott ezen a héten pénteken és szombaton Pécsen a svédek ellen játszik edzőmérkőzést. A Lauber Dezső Sportcsarnok két Eb-selejtezőnek is otthont ad: augusztus 27-én Ciprus, 30-án pedig Ukrajna ellen vív mérkőzést a magyar csapat, amely Ausztriával és Horvátországgal van még egy csoportban.

FÉRFI KOSÁRLABDA EB-SELEJTEZŐ, A MAGYAROK PROGRAMJA
augusztus 15., 19.00 Ukrajna–Magyarország Dnipropetrovszk
augusztus 21., 19.00 Magyarország–Ausztria Szombathely
augusztus 24., 20.00 Horvátország–Magyarország Eszék
augusztus 27., 19.00 Magyarország–Ciprus Pécs
augusztus 30., 19.00 Magyarország–Ukrajna Pécs
szeptember 5., 20.20 Ausztria–Magyarország Schwechat
szeptember 8., 19.00 Magyarország–Horvátország Szombathely
szeptember 11., 20.30 Ciprus–Magyarország Nicosia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik