Ez a harc lesz a végső: Eszéken át vezethet az út az Eb-re

Vágólapra másolva!
2008.09.13. 09:41
Győzelemre „ítéltetett” a magyar női kosárlabda-válogatott szombat este Eszéken a horvát nemzeti együttes otthonában. Ráadásul a végelszámolásnál a kosárarány is döntő lehet, mert a négy csoport harmadik helyezettjei közül csupán a legjobb juthat ki egyenes ágon a jövő évi lettországi kontinensviadalra. A férfiválogatott Szerbia ellen játszik Szombathelyen.
Fegyverneky Zsófia (balra) pontjaira nagy szükség lesz Horvátországban is
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Fegyverneky Zsófia (balra) pontjaira nagy szükség lesz Horvátországban is
Fegyverneky Zsófia (balra) pontjaira nagy szükség lesz Horvátországban is
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Fegyverneky Zsófia (balra) pontjaira nagy szükség lesz Horvátországban is
Horvátországban élet-halál harcot vív az Európa-bajnoki szereplésért a magyar női kosárlabda válogatott. Rátgéber László csapatának éppen ezért nagy szüksége lesz a magyar szurkolók buzdítására.

Az eszéki Zrinjevac sportcsarnokban este 20 órától megrendezésre kerülő mérkőzésre 16.30 órakor szurkoló buszok indulnak Pécsről, a Hotel Pátria elől, melyekre még lehet jelentkezni a (06)72/889 500-as telefonszámon.

A magyar válogatott már biztosan harmadik helyen végez csoportjában, de arra is van esélye, hogy a négy csoportból a legjobb harmadik legyen, és ezzel egyenes ágon jusson ki a jövő évi lettországi kontinenstornára. Ha ez nem sikerül, akkor pótselejtezőn még lehet javítani.

Ami biztos: ha az A-csoportból a selejtezőt már befejező ukránokkal kerülünk holtversenybe, a kosárarányunknak 1.10056-nál jobbnak kell lennie.

Ezt 58–50-es győzelemmel már elérjük, de jó lehet például a 69–60-as vagy mondjuk a 84–74-es magyar siker.

Számtalan variáció szóba jöhet még, például ha az izraeliek meglepetésre otthon kikapnak a britektől, akkor velük kell versenyeznünk a matektáblán.

Szavazás

Ön szerint a női kosárlabda-válogatott legjobb csoportharmadikként kijut az Eb-re?

Szavazatok száma: 655

Igen
80 % (526)
Nem
20 % (129)
Ha a B-csoportban az olaszok a papírformát felborítva nyernek Törökországban – minimális különbséggel –, akkor előzetes számítgatások szerint legalább húsz ponttal kell nyernünk Eszéken. A D-csoport harmadikjánál mindenképpen előrébb végzünk, ha győzünk szombaton.

„Látszik, hogy nemzetközi szinten kevés kiemelkedő képességű játékosunk van, és ők ezért kénytelenek végigjátszani a sorozatot. Az edzések többnyire csak a regenerálódást szolgálják, amelyek végeztével közös imát mondunk azért, hogy a még mindig sérüléssel bajlódó Vajda Anna játszhasson Eszéken” – jellemezte csapata állapotát Rátgéber László.

Bízzunk benne, hogy a fohász meghallgatásra talál, és a roppant lelkes, szimpatikus magyar csapatnak sikerül kivívna az Európa-bajnoki szereplést.

A magyar férfiválogatott 18 órától Szombathelyen fogadja Szerbiát, és egy győzelemmel nagy lépést tehet azért, hogy jövő nyáron a felsőházi pótselejtezőn vehessen részt, melyen még kivívhatja a lengyelországi Eb-szereplés jogát (az alsóházi pótselejtező tétje az A-divizóban maradás).

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK

NŐK
Horvátország–Magyarország Eszék, 20 óra
FÉRFIAK
Magyarország–Szerbia Szombathely, 18 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik