A lányok a továbbjutásért, a fiúk a kiesés ellen küzdenek szerdán

Vágólapra másolva!
2008.09.10. 15:42
Utolsó előtti mérkőzését játssza szerda este a miskolci Városi Sportcsarnokban a magyar női válogatott, amelynek mindenképpen le kell győznie Romániát, ha életben akarja tartani továbbjutási esélyeit a jövő évi lettországi Európa-bajnokságra. Ráadásul a jelen állás szerint az sem mindegy, ha nyer, mennyivel múlja felül vetélytársát Rátgéber László együttese. A férfiválogatott Olaszországban lép pályára.
Englert Orsolya (5) és társai fontos meccs előtt állnak
Fottó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Englert Orsolya (5) és társai fontos meccs előtt állnak
Englert Orsolya (5) és társai fontos meccs előtt állnak
Fottó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Englert Orsolya (5) és társai fontos meccs előtt állnak

„Tartom magam ahhoz, amit eddig mondtam: továbbra sem számolgatunk, csak azzal foglalkozunk, hogy győznünk kell szerdán a románok, szombaton pedig a horvátok ellen” – jelezte világos álláspontját Rátgéber László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szombati, franciaországi mérkőzés a bravúros teljesítmény ellenére hosszabbításos vereséggel zárult (68–64), s nem múlt el nyomtalanul, újabb érzékeny veszteséget szenvedett az együttes: Vajda Anna kedden nem tudott társaival együtt edzeni, és kérdéses, hogy a csapatkapitány pályára léphet-e a románok elleni meccsen.

Ráadásul a Bourges-ban remekül helytálló Fűrész Diána is gyomorrontással bajlódik. Honti Katalin – aki betegsége miatt kihagyta a franciaországi mérkőzést – megérkezett Miskolcra, de sokat fogyott, messze van attól, hogy állapotát százszázalékosnak tekinthessük.

A csoportból az első két helyezett megváltja a rigai repülőjegyet, sőt a négy csoport legjobb harmadikja is egyenes ágon kijut az Eb-re. Jelen állás szerint a magyar válogatottnak meg kell nyernie hátralévő két selejtezőjét.

Csoportmásodikként lép tovább, ha Horvátország győz Szlovákiában, harmadikként, ha a horvátok ugyan nem nyernek a szlovákok ellen, de a másik csoportban Izrael győz Ukrajnában, Törökország pedig otthon megveri Olaszországot. Szerda este picit okosabbak lehetünk, de mindenképpen nyernünk kell! Hogy tényleg legyen okunk számolgatni...

Ugyanez igaz a férfiválogatottra is, azzal különbséggel, hogy számukra az A-divízióban maradás szempontjából lesz fontos a szerda esti, Olaszország elleni idegenbeli meccs.

A meccs tétje főleg a hazaiak számára óriási, hiszen a szerdait követő két utolsó meccsükön Finnországba utazó és a bolgárokat fogadó olaszok – akik 2004-ben ezüstérmet nyertek az athéni olimpián – vereségük esetén csaknem biztosan kiesnek.

De Németh Istvánéknak sem könnyű a helyzetük, hiszen ha a mostani csatában alulmaradnak, akkor vagy a szerbek ellen Szombathelyen, vagy a finnek ellen idegenben egyszer muszáj nyerniük, hogy ne a bennmaradásért kelljen a jövő nyáron küzdeniük…

KOSÁRLABDA

EB-SELEJTEZŐK
NŐK
Magyarország–Románia szerda 18 óra, Miskolc
FÉRFIAK
Olaszország–Magyarország szerda 20 óra, Porto San Giorgio
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik