Chicagóban nyert az LA Clippers, Los Angelesben kapott ki a Lakers

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 07:20
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának nyolcadik játéknapján a két Los Angeles-i csapat közül a Clippers játékosai lehetettek a boldogabbak, hiszen Chicagóban verték a Bullst hat ponttal, míg a Lakers kosarasai pályaválasztóként adták meg magukat a közel sem félelmetes New Orleans Hornets gárdájának. A játéknap rangadóján a címvédő San Antonio Spurs Houstonban szenvedett nyolcpontos vereséget a házigazda Rockets együttesétől. A hazai csapat kínai légiósa, Jao Ming 28 ponttal a mezőny legeredményesebbje volt, döntő érdemeket szerezve a sikerben.
A New York Knicks palánkja alatt Renaldo Balkman (fejpánttal) játssza el a nagyhalált Carmelo Anthony (labdával, Denver) próbálkozásánál
Reuters
A New York Knicks palánkja alatt Renaldo Balkman (fejpánttal) játssza el a nagyhalált Carmelo Anthony (labdával, Denver) próbálkozásánál
A New York Knicks palánkja alatt Renaldo Balkman (fejpánttal) játssza el a nagyhalált Carmelo Anthony (labdával, Denver) próbálkozásánál
Reuters
A New York Knicks palánkja alatt Renaldo Balkman (fejpánttal) játssza el a nagyhalált Carmelo Anthony (labdával, Denver) próbálkozásánál

New Yorkban nagyon bekezdtek a csapatok az első negyedben, amely összesen 69 pontot hozott. Ötpontos előnyéhez a Nuggets egyet tett hozzá a második felvonásban, majd négyet a harmadikban, már szinte kézközelbe került volna az idegenbeli siker, de akkor a hazaiak „robbantottak” és tizenhét (!) pontos részsikerük a zárórészben azt jelentette, hogy övék lett a mérkőzés. A győztes gárdában Marbury, Crawford, Randolph és Curry is húsz pont fölött termelt, így hiába lett a mezőny legjobba a 32 pontos Iverson, akitől csapattársa, a 24 pontos Anthony sem maradt el sokkal.

A Spursnek is elég volt egy negyedet elrontania, hogy elmenjen a találkozó. A San Antonio 27-13-ra „adta oda” a második felvonást a Houstonnak, a Rockets pedig jól gazdálkodott az akkor megszerzett jelentős előnnyel. A hazai csapat kínai centere, Jao Ming 28 pontjával úgy lett a mérkőzés legeredményesebbje, hogy 24 mezőnykísérletének mindössze a felét(!) értékesítette, és kihagyott két büntetőt is. A vesztes oldalon is légiósok vitték a prímet, az argentin Ginobili 23, a francia Parker 21 pontot szerzett.

Biztosan nyert a Charlotte vendégeként a félidőben már 22 ponttal vezető Phoenix, amelynek nyolc(!) játékosa ért el kétszámjegyű dobóteljesítményt, igaz, egyikük sem ment 17 pont fölé.

Hiába hajrázott és nyerte a negyedik negyedet hét ponttal az Atlanta a Nets vendégeként, a házigazdák addigra összegyűjtött előnye kitartott a mérkőzés végéig.

Megadta az alaphangot a Milwaukee Bucks-Toronto Raptors összecsapásnak az első negyed, amelyben 14 pontos előnyt szereztek a házigazdák, így két lazább felvonás mellett elég volt még egyet megnyomniuk - a harmadikat kilenccel hozták - a biztos sikerhez.

Az Orlando a 28 pontos Howard és a 27 pontos Lewis jó és ponterős játékának köszönhetően verte a Minnesotát.

Kiegyenlített találkozón csak a hajrában tudott a Bulls fölé kerekedni Chicagóban a Clippers, Mobley 33 ponttal vette ki a részét a győzelemből.

Hiába szórta meg a Seattle a második negyedben a Sacramentót - 36-22 -, a házigazdák a második félidőben fordítani tudtak és megnyerték az összecsapást. A mezőny legjobbja a vesztes oldalon pattogtatott, Szczerbiak 32 pontot szerzett, benne öt hárompontost.

Csak az első félidőben bírta a lépést tartani a Lakers vendéglátójával, a Hornets a második félidőben végig kézben tartotta a mérkőzést. Az egész játéknap legeredményesebb játékosaként Sztojakovics 36 pontot szerzett, tizenhárom hárompontos kísérletéből tíz(!) volt eredményes.

Csak a hajrában gyűrte le a házigazda Warriorst a Cleveland. A vége előtt 36 másodperccel egypontos volt a vendégek előnye - a hazaiak négyet szereztek előtte zsinórban -, de akkor Gibson hárompontosa, majd Gooden egy kihasznált büntetője döntött.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 8. JÁTÉKNAP:
Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104-108
Charlotte Bobcats - Phoenix Suns 83-115
New Jersey Nets - Atlanta Hawks 87-82
New York Knicks - Denver Nuggets 119-112
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 112-85
Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 103-111
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 91-97
Houston Rockets - San Antonio Spurs 89-81
Sacramento Kings - Seattle Supersonics 104-89
Los Angeles Lakers - New Orleans Hornets 104-118
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik