Komoly tervek az újoncnál, a rájátszásba jutás a cél Újbudán

Vágólapra másolva!
2007.09.15. 14:17
Horváth Frigyes szakosztályigazgató elárulta, az élvonalba visszajutó MAFC-Újbuda komoly tervekkel vág neki a férfi kosárlabda NB I 2007/2008-as szezonjának. Minimális cél az elsőosztályú tagság meghosszabbítása, de titkon a legjobb nyolc közé, a rájátszásba vágynak.
Góbi Henrik (középen) rutinja sokat érhet Újbudán
NS-archív - Meggyesi Bálint
Góbi Henrik (középen) rutinja sokat érhet Újbudán
Góbi Henrik (középen) rutinja sokat érhet Újbudán
NS-archív - Meggyesi Bálint
Góbi Henrik (középen) rutinja sokat érhet Újbudán
Esztendőnyi szünet után újra lesz fővárosi klub az élvonalban, ha a célkitűzések megalapozottak, nem is akármilyen. Horváth Frigyes, a MAFC férfi kosárlabdacsapatának szakosztályigazgatója ugyanis komoly elvárásokkal tekint az október 6-án rajtoló bajnoki évad elé.
"Természetesen a legfontosabb célunk az elsőosztályú tagság meghosszabbítása, de ennél jóval több is lehet a társaságban. Tehetséges fiatalok alkotják a csapat gerincét, megpróbáljuk beverekedni magunkat a legjobb nyolc közé” – árulta el a szakosztályigazgató.

Az újoncgárda több szempontból is egyedi a mezőnyben, egyrészt az együttes félamatőr, másrészt a keretet kizárólag magyar játékosok alkotják. Ha az újbudai kosarasok éppen nem edzenek, akkor informatikusként, mérnökként, vagy tanárként dolgoznak.

Nem kizárt, hogy érkezik egy légiós a felkészülés hajrájában, de a jelek szerint Dinnyés Attila vezetőedző a Góbi Henrik, Cseszlai Ádám, Vavra András, Wehner Zoltán Likár Péter, Kolarics Dániel, Bakonyi Péter, Kőhalmi Balázs, Takács Norbert, Kecskés Péter, Misek Márk, Bodrogi Ferenc összetételű színmagyar alakulattal vág neki az idénynek.

A felkészülés következő állomása a jövő heti, zalaegerszegi Göcsej-kupa, ahol a MAFC az Atomerőművel, a Körmenddel és a Kaposvárral szerepel egy csoportban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik