Óriási küzdelem után másodszor is győzött a Rátgéber-csapat

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 20:19
A MiZo-Pécs csapata óriási csatában másodszor is legyőzte a Magyar Kupa-győztes MKB-Euroleasing Sopront, ezúttal 66-65-re egy, az utolsó másodpercekben szerzett büntetővel. A döntő kezdetekor esélytelenebbnek tartott Rátgéber-csapat így összesítésben már 2-0-ra vezet Székely Norbert alakulata ellen.
Iványiék szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért
Laufer Péter
Iványiék szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért
Iványiék szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért
Laufer Péter
Iványiék szívvel-lélekkel küzdöttek a sikerért

A párharc első mérkőzésén meglepetésre az ezer sebből vérző vendégek, azaz a MiZo-Pécs harcolta ki a győzelmet elsősorban Iványi, Fegyvrneky és Béres nagyszerű játékával.

A mai mérkőzésen már Rátgéber László csapata játszhatott hazai pályán, a Magyar Kupa-győztes soproniak azonban érthető módon elégtételt szerettek volna venni a szombati fiaskóért.

Ennek megfelelően kezdődött a - természetesen teltházat vonzó - találkozó. Mindkét gárda idegesen kezdett, de a játékot - az első meccshez hasonlóan - ismét a vendégcsapat tartott a kezében, de ez ezúttal az MKB-Euroleasing Sopron volt.

Székely Norbert csapata az első negyedben megszerezte és meg is tartotta a vezetést, de a kemény védekezésnek ára is volt: az ötödik csapatszemélyi után Iványi és Dapo értékesített egy-egy büntetőt.

A második periódus két hazai személyivel kezdődött, majd pontokat is szerzett a Pécs: Fegyverneky mindkét büntetőjét értékesítette a 14. percben, így egy pontra zárkóztak fel (22-23).

Az ellentámadásból Matovics ugyan két pontot szerzett, de Bujdosó fél perc nemcsak egy kétpontost helyezett el a hazaiak gyűrűjében, hanem a dobás közbeni faultért megítélt büntetőt is pontra váltotta.

Ezzel egyenlítettek Rátgéber László tanítványai, és a mester a félidő végén időkérésekkel operálva megtartotta a döntetlent, sőt még a lefújás előtt a soproni Gorbunovának kellett egyenlítenie (33-33).

A második negyed végére a vendégcsapat egyre pontatlanabbul játszott, így a játék képe is fokozatosan kiegyenlítettebbé vált.

Székely Norbert a szünetben helyre tehette a csapatot, hiszen a Sopron ismét elhúzott, ezúttal már nyolc ponttal is.

Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy Rátgéber Lászlót a 25. percben előbb technikaival sújtották, majd sorozatos reklamálásért ki is állították, helyére a segédedző, Füzy Ákos állt.

A negyed végére aztán ismét belehúzott a MiZo-Pécs, és az ismét remekül játszó Fegyverneky újabb pontjaival csak minimális előnnyel kezdhette a zárónegyedet a vendégcsapat (51-52).

Hiába igyekezett növelni a különbséget a Székely-csapat, maradt a szoros eredmény annak ellenére, hogy három és fél percig nem tudott pontot szerezni a Pécs.

Mivel egy-két pontnál többel nem tudtak elhúzni a keményen küzdő hazaiaktól, ismét nyílttá vált a mérkőzés.

A csapatok a végére tartogatták az igazi meglepetést, hiszen Fegyverneky értékes pontjai és Iványi triplája után ismét döntetlen lett az állás, majd a Pécs kivédekezte a támadóidőt.

Óriási küzdelem után, 1,5 másodperccel a vége előtt 65-65-öt mutatott az eredményjelző.

Ekkor büntetőhöz jutott a hazai gárda, és Bujdosó állt a büntetővonal mögé. Hogy a hazai szurkolók idegeit tovább borzolja, az elsőt kihagyta, a másodikat viszont értékesítette, így egy ponttal átvették a vezetést.

A maradék másfél másodpercben a soproniak már nem tehettek semmit, így a Pécs megszerezte második győzelmét, és összesítésben 2-0-ra vezet a három győzelemig tartó bajnoki döntőben.

A találkozó végét egy sportszerűtlen eset zavarta meg: a soproniak segédedzője a lefújás után minősíthetetlenül viselkedve, egy fémtáblával hadonászva megütötte Buttás Pált, az egykori szövetségi kapitányt, aki nem volt hajlanadó elfogadni a bocsánatkérést.

Az incidens azonban nem változtat a tényeken: bár a harmadik mérkőzést csütörtökön ismét Sopronban játsszák, a Pécs karnyújtásnyira, azaz egy mérkőzésre került a bajnoki győzelemtől.

NŐI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

MIZO PÉCS 2010 – MKB-EUROLEASING SOPRON 66–65 (18–23, 15–10, 18–19, 15–13)
A mérkőzés osztályzata: 4
Pécs, 4000 néző, V.: Bodnár, Papp
PÉCS : IVÁNYI 6/3, FEGYVERNEKY 15/3, Dapo 8/3, VAJDA 16/6, BÉRES 8 Cserék: BUJDOSÓ 11, Dojcsinovics 2 Edző: Rátgéber László
SOPRON: Németh 0, HONTI 18/3, GORBUNOVA 11, Branzova 0, MATOVICS 21 Cserék: CSERNY 9, Horváth Zsu. 3/3, Kocsis 3/3, Károlyi 0 Edző: Székely Norbert
Az eredmény alakulása: 2. p.: 5–2. 4. p.: 5–7. 8. p.: 13–18. 12. p.: 22–25. 17. p.: 30–25. 19. p.: 30–29. 22. p.: 36–36. 24. p.: 39–41. 27. p.: 42–50. 29. p.: 51–50. 35. p.: 51–61. 37. p.: 58–61. 39. p.: 61–65
Kipontozódott: Dapo (25. p.), Gorbunova (30. p.), Horváth Zsu. (40. p.)
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–0 a Pécs javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik