Nowitzki visszatért, Billups magára talált

Vágólapra másolva!
2006.12.02. 11:39
Tizenkettedszer a nyert sorozatban a Dallas Mavericks, és nyolcadszor a Detroit Pistons az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 30. játéknapján. Dirk Nowitzki visszatért a texasiaknál, míg Chauncey Billups nagyszerű játékkal feledtette az egy nappal kotrábbi Miami ellen mutatott gyenge teljesítményét.
Nowitzki nem volt csúcsformában, de a Dallas így is nyert
Reuters
Nowitzki nem volt csúcsformában, de a Dallas így is nyert
Nowitzki nem volt csúcsformában, de a Dallas így is nyert
Reuters
Nowitzki nem volt csúcsformában, de a Dallas így is nyert

A texasiak borzasztóan kezdték a szezont, hiszen az első négy meccsüket elvesztették, de azóta magára talált a csapat, és sorozatban tizenkettedszer nyertek. Ezúttal otthon a Sacramento Kingset győzték le, méghozzá nagyszerű csapatmunkával, hiszen a hazai csapatból öten dobtak tíz pont fölött. Ennek köszönhetően a Mavs már csupán egyetlen győzelemre van a Nyugati-főcsoportot vezető Utah Jazztől.

A dallasiak annak is örülhettek, hogy az együttes legnagyobb sztárja, Dirk Nowitzki visszatért, és igaz még csak húsz percet töltött a pályán, de ezalatt dobott tizennyolc pontot, és leszedett tíz lepattanót is. A hazaiak legjobbja mégis 10/14-es mezőnymutatóval és huszonnégy ponttal Josh Howard lett.

A Detroit Pistons is nagy sorozatban van, hiszen ezúttal a New York Knicks gárdáját győzte le.

A hazaiak közül nagyszerűen játszott a harmincegy pontot szerző Tayshaun Prince, aki ezzel beállította karriercsúcsát, sőt a hárompontosok kategóriájában meg is döntötte azt, hiszen hat távoli dobása landolt a gyűrűben.

Billups szárnyalt a Knicks ellen
Billups szárnyalt a Knicks ellen

A mérkőzés legjobbja mégis az a Chauncey Billups volt, aki a legutóbbi Maimi Heat elleni magyar idő szerint péntek hajnali mérkőzésen saját bevallása szerint is gyengén játszott.

„Tegnap szörnyen játszottam, és ezt mindenképpen ki akartam javítani ma - mondta a mérkőzés után a harminc éves játékos. – Az öltözőből nagyon elszántan jöttem ki.”

Billups egyébként huszonkét pontot szerzett, de úgy, hogy a kilenc mezőnykísérletéből csupán egyszer hibázott, és a büntetővonalról egyszer sem, ráadásul tizenhat gólpasszt is adott társainak.

A detroitiak közül ki kell még emelni mindenképpen a huszonhat pontot szerző Richard Hamiltont, és a tizenöt lepattanót szedő Rasheed Wallace-t is.

Grant Hill (jobbra) oszt ki tökéletesen egy "sapkát"
Reuters
Grant Hill (jobbra) oszt ki tökéletesen egy "sapkát"

A Keleti-főcsoport éllovasa, az Orlando Magic idegenben verte meg két ponttal a Portlandet, és ezzel sorozatban a hatodik győzelmét jegyezte, amellyel továbbra is magabiztosan vezet keleten.

Carmelo Anthony harmincöt pontjával a Timberwolves otthonában vezette győzelemre a Denvert, míg LaBron James harmincegye nagyon kellet a Clevelandnek, hogy a Cavs nyerjen Atlantában.

NBA, alapszakasz

30. játéknap
Toronto Raptors Boston Celtics 106-102
Atlanta Hawks Clveland Cavaliers 95-106
New Orleans Hornets Chicago Bulls 108-111
Dallas Mavericks Sacramenti Kings 109-90
Portland TrailBlazers Orlando Magic 89-91
Seattle Supersonics Indiana Pacers 105-103
Phoenix Suns Milwaukee Bucks 122-116
Minnesota Timberwolves Denver Nuggets 92-106
Detroit Pistons New York Knicks 108-100
Washington Wizzards Charlotte Bobcats 121-109
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik