Nem volt esélye a Rátgéber-csapatnak

Vágólapra másolva!
2006.11.22. 17:53
Elszenvedte második vereségét a Mizo-Pécs a női kosárlabda Euroligában: Rátgéber László együttese a B csoport második helyén álló, százszázalékos CSZKA Szamara otthonában kapott ki 74-65-re. A mérkőzés alapján úgy tűnik, hogy ebben a hatosban a Bourges és a Szamara kiemelkedik, a négyes döntőbe jutáshoz hatalmas bravúrra lenne szüksége a baranyaiaknak.
Iványi Dalma kiemelkedett a magyar csapatból, de nem tehetett semmit
Iványi Dalma kiemelkedett a magyar csapatból, de nem tehetett semmit
Iványi Dalma kiemelkedett a magyar csapatból, de nem tehetett semmit
Iványi Dalma kiemelkedett a magyar csapatból, de nem tehetett semmit
A Pécs parádés első negyedet produkált, csak úgy "sült" a kezük a vendégjátékosoknak. A magyar csapat tagjai számos triplát dobtak – Iványi Dalma, Vajda Anna, Dapo és Bujdosó Nóra talált be kintről – , Béres Tímea pedig centerben remekül vette fel a küzdelmet Marija Sztyepanovával, és az oroszok magas embereivel.

A Pécs Dapo hárompontosával az 5. perc elején már 14-4-re elhúzott, majd Iványi újabb triplájával 17-6-ra is vezetett. A negyed utolsó vendégkosarát Bujdosó dobta – a változatosság kedvéért szintén távolról. A második negyed 16-25-ös állásról indult.

A következő tíz percből alig telt el kettő, Vajda összeszedte a harmadik személyi hibáját, le kellett hozni, a Szamara pedig lassan magára talált.

A klasszis légiósokat felvonultató orosz gárda Korsztyin duplájával két pontra jött fel (26-28), de ekkor a Pécsnek sikerült megállítania a hazai "marsot", és három-négy pont körül stabilizálta a különbséget.

A Mizo 34-30-as vezetése után Sztyepanova és Wauters volt egymás után eredményes, ezzel 3:16 perccel a nagyszünet előtt egyenlített a Volgaburmash.

Iványi ekkor még egy triplával visszaszerezte a vezetést, de Wauters szinte megállíthatatlan volt, és az ő kosaraival már a hazaiaknál volt az előny a félidőben (38-37).

A harmadik negyedben megint teljesen a Szamara akarata érvényesült, a Wauters, Korsztyin, Sztyepanova, Valdemoro alkotta kvartett vezérletével az orosz csapat faképnél hagyta a Rátgéber-csapatot (3. negyed: 59-51).

A záró játékrészben a Szamara magabiztosan őrizte a különbséget, és végül 74-65-ra nyert.

Wauters 24 pontig jutott, Sztyepanova dupla-duplát produkált (13 pont, 11 lepattanó), harmadikként pedig Korsztyin remekelt (16 pont, 9 lepattanó).

A Pécsnél Iványi Dalma játékára nem lehetett panasz, az irányító 19 pontot dobott, mellé leszedett 5 lepattanót, és kiosztott 5 gólpasszt. A csapatból rajta kívül csak Vajda Anna ért el kétszámjegyű teljesítményt (16 pont).

négy mérkőzés után két győzelemmel és két vereséggel álló mecsekaljaiak jövő csütörtökön az újonc spanyol Salamancát fogadják.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA, B CSOPORT

4. FORDULÓ:
CSZKA SZAMARA – MIZO-PÉCS 74-65 (16-25, 22-12, 21-13, 15-14)
Pontszerzők: Wauters 24, Korsztyin 16, Sztyepanova 13, Valdemoro 12, Artyesina 4, Kosztaki 2, Lawson 2, Walker 1, ill. ill. Iványi 19, Vajda 16, Bujdosó 9, Johnson 8, Béres 6, Dapo 5, Whittle 2.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik