Egyre merészebb tervek a Falconál

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2005.05.29. 21:51
Címkék
A bajnokságot a hetedik helyen befejező Falco-Swietelsky KC Szombathely együttese az impozáns Park Hotel Pelikánban tartotta évadzáró sajtótájékoztatóját. Az összejövetel felszólalói, élükön Ipkovich György polgármesterrel, elismeréssel szóltak a sárga-feketék teljesítményéről, és biztosították a klubot arról, hogy a továbbiakban is mellette állnak.
A Falco szerződése a névadó szponzorral azonban 2005. május 31-ével lejár, és a Swietelsky Építőipari Vállalkozás kivonul a támogatók köréből. Búcsúzóul viszont - nem utolsósorban a Magyar Kupa-bronzérem elismeréséül - még ötmillió forintot átutal a vasiak számlájára.

Kovács Jenőnek, a Vas megyei Közútkezelő Kht. igazgatójának köszönhetően azonban nem marad jelentős szponzor nélkül a klub, ugyanis a sportszerető gazdasági vezető közbenjárásának hála, a Strabag mélyépítési ágazata kötött szerződést a Falcóval. A Pósfai József direkciós vezető által aláírt megállapodás értelmében a cég nettó nyolcmillió forinttal támogatja az egyletet. "Ahhoz, hogy ilyen eredményesen zárhassuk a 2004-2005-ös évadot, elengedhetetlenül szükségünk volt a támogatóink hozzájárulására. Köszönet nekik ezért. A Strabag szponzorációs pénzét már a jövő csapatának építésére fordítjuk. Már meg is kezdődtek a tárgyalások a játékosokkal, mivel az értékeinket természetesen most is meg akarjuk tartani. Annyit megígérhetek, hogy ha a klubunk konszolidációs programja továbbra is ilyen jól halad, akkor egy-két éven belül ismét dobogós helyekért harcoló csapatunk lehet" - fogalmazott Gráczer György, a sárga-feketék ügyvezetője.

A sajtótájékoztató végén Ipkovich György polgármester újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelentős lemaradásban vannak az új szombathelyi sportcsarnok kivitelezői, és nem tartja valószínűnek, hogy a Falco az őszi idényben már új otthonában fogadhassa ellenfeleit.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik