Zsebe Baba, a mintaapa

BENKŐ KRISTÓFBENKŐ KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2005.01.02. 21:30
Címkék
Amit bizonyára nagyon sokan tudnak: Zsebe Ferenc neve fogalom Körmenden. Amit viszont kevesebben: Zsebe Ferenc nemcsak remek sportember, hanem három gyermek édesapja is.
És ez így is van rendjén, mivel a Rába-partiak népszerű alakja kulcsszerepet játszott a piros-feketék valamennyi jelentős sikerében. Játékosként kétszeres bajnoknak és hatszoros kupagyőztesnek mondhatja magát, míg trénerként egyelőre egy bajnoki aranyéremmel bővítette nem éppen szegényes nemesfémgyűjteményét. Amit viszont bizonyára jóval kevesebben tudnak: Zsebe Ferenc (vagy hogy Körmenden se nézzik teljesen ütődöttnek az embert: Baba) nemcsak remek sportember, hanem három gyermek édesapja is egyben. Így egyáltalán nem csoda, hogy a szakember életében kiemelt szerepet tölt be a karácsony.
- Hogy teltek az ünnepek, sikerült kipihennie magát? - érdeklődtünk Zsebe mestertől.

Szégyen lenne a kiesés ellen harcolni

Egy meglepô Zsebe-vallomás: „Feleannyira sem vagyok ambiciózus edzôként, mint amilyen játékosként voltam” (Fotó: Meggyesi Bálinnt)
Egy meglepô Zsebe-vallomás: „Feleannyira sem vagyok ambiciózus edzôként, mint amilyen játékosként voltam” (Fotó: Meggyesi Bálinnt)
Egy meglepô Zsebe-vallomás: „Feleannyira sem vagyok ambiciózus edzôként, mint amilyen játékosként voltam” (Fotó: Meggyesi Bálinnt)
- Ezt komolyan kérdezi? Az én népes családom mellett ugyanis nemigen lehet pihenésről beszélni. Az ünnep első napja a gyerekeké volt: karácsonyfa-állítás, ajándékok átadása, a másodikon pedig a rokonság következett. Négyen vagyunk testvérek, és most mi voltunk a sorosok, vagyis nálunk, Nádalján jött össze mindenki. Az az igazság, hogy Dóri lányom járt ezúttal is a legjobban, mivel ő hét esztendeje, éppen karácsony hajnalán született, így duplán ünnepelhetett. Ehhez természetesen dupla ajándék dukált.
- És ön hogyan viselkedett 2004-ben? Milyen ajándékokat talált a fa alatt?
- Ó, én ugyanazt kaptam, mint tavaly, csak most sokkal szebb csomagolásban. Így, negyvenhez közel már a legtöbb férfinek erősen szüksége van "szépítőszerekre", így nem véletlen, hogy az én ajándékaim is az illatszerboltokból kerültek a fa alá. Ezzel nem is lenne probléma, azzal viszont már igen, hogy evésben ismét hoztam magamat és felszedtem jó pár kilót. Sajna’ mindennek ellent tudok állni, csak a kísértéseknek nem.
- Ezek szerint az ön fölös kilói miatt kezdik el rögvest az ünnepek után az edzéseket?
- Na, nem egészen, január nyolcadikán a Kaposvárral mecscselünk, és arra a derbire akarunk minél alaposabban felkészülni. A somogyországiak közvetlen riválisaink a nyolc közé jutás szempontjából, éppen ezért külön jelentősége lesz a mérkőzésnek.
- Ahhoz képest, hogy 2003-ban bajnoki címmel debütált a kispadon, most nem túlságosan szerények ezek a célok?
- Teljesen mások manapság a körülmények. Akkor Németh Isti hazatérése hatott olyan jótékonyan a csapatunkra, hogy szinte mindenki szárnyakat kapott, erőn felül teljesített, s így jöhetett öszsze a bajnoki cím. Azóta tavaly és az idén is teljesen új csapatot kellett építenünk Körmenden. Ettől a mostani garnitúrától a nyolc közé jutás elérése lehet a realitás. Nem szeretnénk megérni azt a szégyent, hogy a kiesés elkerülése ellen kelljen hadakoznunk.
- Pedig most nem három, hanem négy légiósuk van.
- Ezt a körülmények hozták. A bajnoki rajt előtt Quadri, Edmonson és Madison személyében három külföldiben gondolkoztunk. Utóbbi aztán váratlanul távozott, és az ő helyére szerződtettük Williamset és Cubelát. Madison bére fedezte a két új fiúét.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

---- N ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik