Vuelta: Sam Bennett duplázott az utolsó hollandiai szakaszon

Vágólapra másolva!
2022.08.21. 18:10
null
Bennett (zöldben) duplázni tudott Hollandiában (Fotó: AFP)
Sam Bennett a második sprintbefutóját nyerte meg a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen a harmadik szakaszon, az összetett első helye ezúttal is a Jumbo-Vismán belül cserélt gazdát – közölte az MTI.

Vasárnap az utolsó hollandiai szakasz – egyben az idei spanyol körverseny leghosszabb távja –, a Breda és környéki 193.5 kilométer várt a kerékpárosokra, egyetlen negyedik kategóriás dombbal. A rajt előtt a versenyzők átgurultak vagy áttolták kerékpárjukat a bredai székesegyházon, amelyben a két holland megkülönböztetett mezviselő, a piros trikós Mike Teunissen és a hegyi pontversenyben éllovas Julius van den Berg gyertyát gyújtott a koronavírus-járvány áldozataira emlékezve.

Utóbbi benne volt a nap hétfős szökésében, és gyűjtött pontot a mini emelkedőn, így megőrizte a fehér alapon kék pöttyös trikóját. Az élbolyt 11 kilométerrel a cél előtt befogták, a mezőnyhajrában pedig a BORA-hansgrohe ezúttal is kiválóan vezette fel az ír Bennettet, aki idei második, pályafutása ötödik szakaszsikerét gyűjtötte be a spanyol körversenyen. A szembeszélben a sprintben a második helyet – akárcsak egy nappal korábban – a 2019-es világbajnok dán Mads Pedersen szerezte meg, harmadikként kisebb meglepetésre a brit Daniel McLay ért célba.

ÖSSZEFOGLALÓ

Teunissen ezúttal nem sprintelt, csapatkapitányának, az elmúlt három kiírásban diadalmaskodó szlovén Primoz Roglicnak segített a hajrához közeledve, így ismét gazdát váltott a piros trikó a nyitó csapatidőfutamot megnyerő Jumbo-Vismán belül: Robert Gesink és Teunissen után az olasz Edoardo Affini ölthette magára.

Az összetett esélyesek a mezőnnyel, a győztesével azonos idővel értek célba.

A szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy bukott és feladta a viadalt a kanadai Michael Woods, aki öt évvel ezelőtt hetedik volt a Vueltán és idén is harcban lehetett volna top tízes helyezésért összetettben.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
VUELTA A ESPANA
3. szakasz, Breda–Breda, 193.5 km
1. Sam Bennett (ír, BORA-hansgrohe) 4:05:53 óra
2. Mads Pedersen (dán, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Daniel McLay (brit, Arkéa-Samsic) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Edoardo Affini (olasz, Jumbo-Visma) 8:20:07 óra
2. Sam Oomen (holland, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) a. i.

A hétfői szünnap után kedden már Spanyolországban, a Vitoria-Gasteiz és Laguardia közötti 152.5 kilométeren teker a 77. Vuelta a Espana mezőnye, amely összesen 3280 kilométert tesz meg, amíg szeptember 11-én célba ér Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik