Tour: még két Covid-eset, 16 éve fejezték be kevesebben a versenyt

Vágólapra másolva!
2022.07.21. 12:34
null
Damiano Caruso kénytelen volt feladni a Tourt (Fotó: AFP)
Pozitív koronavírustesztje miatt újabb két kerékpáros, az olasz Damiano Caruso és a spanyol Imanol Erviti kényszerült feladni a Tour de France országúti körversenyt – írja az MTI.


A Movistar országúti kapitánya így nem áll rajthoz csütörtökön (ma) a francia háromhetes viadal utolsó hegyi szakaszán. Erviti a 28. Grand Tourjából másodszor száll ki idő előtt – mutatott rá a cyclingnews szakportál.

Lezárult a tavalyi Giro d'Italián második Damiano Caruso remek sorozata is: a Bahrain Victorious ezen a Touron a várakozások alatt teljesítő összetett menője eddig 15 háromhetest tekert végig feladás nélkül. A teszt az összes csapattársánál negatív eredményt hozott.

Carusóval és Ervitivel immár 14 versenyző adta fel a Tourt koronavírusos fertőzés miatt.

A koppenhágai rajtnál 176 kerékpáros kezdte meg a 109. Tour de France-t, közülük a 18. szakasz előtt betegségek és sérülések következtében már csak 141-en vannak versenyben. Ugyanennyien fejezték be a viadalt tavaly és 2007-ben, viszont 2006-ban még ennél is kevesebben érkeztek a párizsi célba, akkor 137 kerékpáros teljesítette a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik