Tour de France: Pogacar újabb csapattársat vesztett Covid miatt

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 14:16
null
Pogacar két társa is kiszállt a Tourról a Covid miatt (Fotó: AFP)
A legutóbbi két kiírásban győztes, jelenleg is éllovas szlovén Tadej Pogacar már a második csapattársát vesztette el Covid-fertőzés miatt a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.

A hétfői szünnapon kötelező koronavírus-teszt az új-zélandi George Bennettnél mutatta ki a fertőzést, így az UAE csapata hatfősre csökkent, miután szombaton a norvég Vegard Stake Laengen szállt ki megbetegedés miatt.

A cyclingtips oldal értesülései szerint Pogacar másik fontos hegyi segítője, a lengyel Rafal Majka tesztje ugyancsak pozitív lett, azonban ő folytathatja a viadalt, mivel elég alacsony a "vírusterheltsége" ahhoz, hogy ne fertőzzön meg másokat. A francia körversenyen jelenleg érvényben lévő szabály miatt ugyanis a verseny és a csapat orvosa, a nemzetközi szövetség (UCI) delegáltja és a kerékpáros közösen dönthet a folytatás mellett.

A mezőnyből a magyar körversenyen 2020-ban szerepelt ausztrál Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco) sem állhatott rajthoz kedden a Morzine és Megéve közötti 148.5 kilométeres, hegyi befutóval záruló etapon.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik