Tour de France: Froome bukott, Marcel Kittel harmadszor nyert

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.08. 19:15
null
Négyből három: ismét Kittel örülhetett a végén (Fotó: MTI/EPA/Nicolas Buovy)
A 101. Tour de France negyedik szakaszán már harmadik győzelmét aratta a német Marcel Kittel az idei kerékpáros körversenyen, míg a címvédő Chris Froome a menet elején bukott, de végül teljesítette a távot. 
Az etap befutóján ismét Kittel volt a leggyorsabb, az idei Tour negyedik szakaszán már a harmadik győzelmét aratva, a második a norvég Alexander Kristoff, míg a harmadik a francia Arnaud Demare lett.

„Mindent beleadtam, de nagyon fárasztó és nehéz győzelem volt – mondta Kittel. – Ma láthattuk, hogy nem vagyunk verhetetlenek, a legvégéig koncentrálnunk kell, mert most nagyon necces volt a vége.”

A címvédő Froome a szakasz elején elesett, beütötte a bal vállát, csípőjét, valamint térdét is, és valószínűleg kisebb csuklósérülést szenvedett. Miután az orvosi autótól segítséget kapott, folytatni tudta a versenyzést, hamar utolérte a főmezőnyt, és riválisaival azonos idővel ért célba.

Egy másik korábbi győztes, a luxemburgi Andy Schleck el sem indult kedden, mivel a hétfői bukásakor súlyos térdsérülést szenvedett, s emiatt nem tudta folytatni a viadalt. A Trek kerekese Bázelbe utazik, ott megvizsgálják, és döntenek az esetleges operáció szükségességéről. Schleck 2010-ben a spanyol Alberto Contador kizárásának következtében győzött a Touron.

A sárga trikót holnap is Vincenzo Nibali viseli, az összetettben élen álló olasz kedden megőrizte két másodperces előnyét az ezúttal negyedik szlovák Peter Sagannal szemben. Szerdán az Ypres és Arenberg Porte du Hainaut közötti 155.5 kilométeres etap vár a mezőnyre.

TOUR DE FRANCE
4. SZAKASZ, LE TOUQUET-PARIS-PLAGE–LILLE, 163.5 KM


1. Marcel Kittel (német, Giant) 3:36:39 óra
2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa) azonos idővel
3. Arnaud Demare (francia, FDJ.fr) a.i.

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE


1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 17:07:52 óra
2. Peter Sagan (szlovák, Cannondale) 2 mp hátrány
3. Michael Albasini (svájci, Orica) azonos idővel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik