Kerékpár: nagyot bukott a világbajnok, holland siker a Flandriai körön – videó

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 16:51
null
Julian Alaphilippe nagyot bukott egy lelassító motoros miatt (Fotó: AFP)
Mathieu van der Poel nyerte az országúti kerékpárosok idei utolsó klasszikus viadalát, a Flandriai körversenyt – írja az MTI.

 

Az Antwerpen és Oudenaarde közötti, macskaköves szakaszokat tartalmazó 243.3 kilométeres távnak kilencfokos, ködös időben vágtak neki a kerékpárosok.

Negyven kilométer volt hátra, amikor a világbajnok Julian Alaphilippe megtámadta az esélyesek sorát, Mathieu van der Poel tudott vele tartani, majd röviddel később felugrott kettősükre Wout Van Aert is, így az előzetesen a három legnagyobb esélyesnek tartott, remek formában lévő sztár vezette a versenyt. A cél előtt 35 kilométerrel a francia világbajnok nekiment egy, az út szélén váratlanul lelassító motorosnak, óriásit bukott, a kerékpárja messzire repült, ő maga pedig a jobb vállára esett, és feladni kényszerült a viadalt.

Alaphilippe bukása:

Card

Így a terepkerékpárban (cyclocross) egyaránt háromszoros világbajnok holland és belga klasszis maradt elöl, egypercesre növelték az előnyüket üldözőik előtt, és egymás között döntötte el az elsőség kérdését a Milánó–Sanremót idén megnyerő Van Aert, illetve az első Monumentum-sikerére hajtó Van der Poel, akinek édesapja, Adri van der Poel 1986-ban győzött a Flandriai körversenyen.

A befutó:

Card

A rákezdő esőben került sor a nagy vetélytársak sprintjére, amelyet Van der Poel vezetett fel, kétszáz méternél indította a hajrát, és bár Van Aert felzárkózott mellé, kevéssel a holland bringás diadalmaskodott a 104. Flandriai körversenyen.

A harmadik helyet az üldözőcsoportot lesprintelve a norvég Alexander Kristoff (UAE) szerezte meg.

Az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpáros viadal, a Monumentumok – Milánó–Sanremo, Lombardiai körverseny, Flandriai körverseny, Párizs–Roubaix, Liege–Bastogne–Liege – közül a flandriai körverseny volt az idei negyedik, és a jövő vasárnapra kiírt Párizs–Roubaix törlése miatt egyben az utolsó is 2020-ban.

A nők versenyét a 2017-es világbajnok, a holland Chantal van den Broek-Blaak nyerte.

FLANDRIAI KÖRVERSENY
Antwerpen–Oudenaarde, 243.3 km

1. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 5:43:17 óra
2. Wout Van Aert (belga, Jumbo-Visma) azonos idővel
3. Alexander Kristoff (norvég, UAE) 8 másodperc hátrány

A 2020-AS MONUMENTUMOK GYŐZTESEI
Milánó–Sanremo: Wout Van Aert (belga, Jumbo-Visma)
Lombardiai körverseny: Jakob Fuglsang (dán, Asztana)
Liege–Bastogne–Liege: Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma)
Flandriai körverseny: Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix)
A Párizs–Roubaix-t a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik