Kerékpár: hét óra tekerés után belga hajrágyőzelem a Milánó–Sanremón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.08. 19:39
null
Van Aert (jobbra) nagy hajrá végén nyert (Fotó: AFP)
Wout Van Aert nyerte meg a Milánó–Sanremo viadalt, az idei elsőt az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpárosverseny, a Monumentumok közül.

 

A 111. Milánó–Sanremót eredetileg március 21-én rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A dátum mellett a viadal útvonala is a szokásostól eltérő volt az idén, mivel tizenhárom polgármester nem járult hozzá, hogy a mezőny áthaladjon az általa irányított településen.

A 35 fokos melegben rendezett, 305 kilométer hosszú szombati viadalon az utolsó emelkedő tetején ketten tudtak elszakadni a főmezőnytől: a Jumbo-Visma 25 esztendős belga versenyzője, valamint a címvédő, francia Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step), utóbbi korábban technikai probléma és kerékpárcsere miatt kénytelen volt visszazárkózni a bolyhoz. Bár kettősük nem tudott jelentős előnyt kialakítani, az öt-tíz másodperc között ingadozó különbség elégnek bizonyult a nagy sebességgel megérkező peloton előtt.

A nézők nélkül megrendezett befutó során Wout Van Aert félkeréknyivel előzte meg Alaphilippe-et, ezzel pályafutása során először diadalmaskodott Monumentumon. Van Aert egy hét alatt a második nagy győzelmét aratta azt követően, hogy megnyerte a pandémia okozta kényszerszünet utáni első World Tour-viadalt, a Strade Bianche-t múlt szombaton, majd szerdán harmadik lett a Milánó–Torinón. Harmadikként az ausztrál Michael Matthews (Sunweb) ért célba a 7 óra 16 perces, idei első Monumentum-versenyen.

A BEFUTÓ


ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
WORLD TOUR-SOROZAT
111. MILÁNÓ–SANREMO (305 km)

1. Wout Van Aert (belga) 7:16.09 óra
2. Julian Alaphilippe (francia) azonos idővel
3. Michael Matthews (ausztrál) +2 mp hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik