Giro: francia szakaszsiker, Matthews megtartotta előnyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 17:17
null
A hetedik szakasz a francia Nacer Bouhanni sikerét hozta (Fotó: cyclingnews.com/Tim de Waele)
Az Olasz kerékpáros körverseny 7., Frosinone és Foligno közötti szakaszát a francia Nacer Bouhanni nyerte meg sprintbefutót követően, az összetettben élen álló ausztrál Michael Matthews pedig azonos idővel, a negyedik helyen ért célba, és tartotta meg 21 másodperces előnyét honfitársa, Cadel Evans előtt.

 

A montecassinói cél előtt történt csütörtöki bukást követően több, az összetett versenyben esélyes kerekes leszakadt, Matthews pedig 21 másodpercre növelte előnyét. A pénteki, 211 kilométeres etap első emelkedője után egy öttagú csoport lépett meg az üldözőktől a kolumbiai Chalapud vezérletével, ez a kvintett pedig a spanyol Herrada, és az ausztrál Haas cseréjét leszámítva együtt maradt, és 135 kilométerrel a cél előtt hétperces előnyre tett szert.

A szökevények előnye négy és fél-öt perc körülire csökkent 50 kilométerrel a vége előtt, húszhoz közeledve pedig rohamosan kezdtek felzárkózni az üldözők – ekkor még 4:45 perc volt a különbség, de 12-nél már csak 1:28 maradt a differencia.

Ekkor már látszott, hogy ez az előny kevés lesz, és a végéhez közeledve el is tűnt a különbség. Az esőmentes sprintbefutónál végül hiába indult jól a szlovén Mezgec, Bouhanni és az olasz Nizzolo küzdött elkeseredetten az első helyért, és végül előbbi sikerével ért véget a szakasz.

Az összetettben vezető Matthews végül negyedikként zárta a pénteki napot, az összetettben megőrizte előnyét Evans előtt.

Szombaton a Foligno és Montecopiolo közötti 179 kilométeres szakasz vár a mezőnyre hegyi befutóval.

GIRO D’ITALIA
7. SZAKASZ, FROSINONE–FOLIGNO, 211 KM

1. Nacer Bouhanni (francia, FDJ.fr) 5:16:05 óra
2. Giacomo Nizzolo (olasz, Trek Factory Racing) azonos idővel
3. Luka Mezgec (szlovén, Team Giant-Shimano) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE
1. Michael Matthews (ausztrál, Orica Greenedge) 29:34:19 óra
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing Team) 21 másodperc hátrány
3. Rigoberto Urán (kolumbiai, Omega Pharma-Quick Step) 1:18 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik