nemzetisport.hu 2021.05.12 08:40 Frissítve: 2021.05.19 20:45

Elektromos autóval kísért a Škoda az idei Tour de Hongrie-n

Május 12-én rajtolt a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny idei futama. Ez az a verseny, melynek említésekor minden magyar kerékpáros szíve megdobban. Története 1925-ig nyúlik vissza, de cseppet sem veszített patinájából azóta sem. Ahogy 2015 óta mindig, a Škoda idén is kiemelt támogatója volt a versenynek, ráadásul több különlegességgel is készültek. (x)

 

Tavaly a körülmények ellenére sikeresen megrendezett körversenyt Valter Attila személyében újra magyar versenyző nyerte, ezzel bizonyítva, hogy újra ott vannak hazánk ígéretes kerékpárversenyzői is a világ élmezőnyében. Az idei verseny több szempontból is tartogatott újdonságokat a kerékpárrajongók számára. Az egyik nagy különlegesség, hogy négy év után visszatért a látványos befutó fővárosunkba, a Hősök terére, ahová a Škoda is meglepetésekkel készült.

A verseny egyik támogatója idén is a Škoda volt, akik már évtizedek óta jelen vannak a kerékpársportban. A Tour de Hongrie-n a zöld trikó szponzoraként találkozhattunk velük, amit a pontverseny élén álló versenyző viselhettek. A mezt a szakaszok közben kijelölt gyorsasági részhajrákon, illetve a befutóknál gyűjtött pontokkal lehetett megszerezni. A zöld trikóról bővebben a Welovecycling magazinban olvashatunk.

 

 

Akik nézik ezeket az eseményeket, valószínűleg már rácsodálkoztak, hogy micsoda logisztika és szervezés áll egy-egy ilyen verseny mögött. Döbbenetes szám, de nagyjából ahány indulója van egy versenynek, annyi gépjármű is kíséri a mezőnyt. Sokan talán túlzásnak tarthatják ezt a mennyiséget, de a gyakorlat már számos esetben bizonyította, hogy szükség van ekkora autóparkra a háttértámogatáshoz. A Škoda ebben is megbízható támogatást nyújt a csapatoknak és a versenyszervezőknek egyaránt. Több csapat Škodákat használ csapatautóként, gyakran feltűnik a színen egy-egy Octavia, Superb, vagy Kodiaq a mezőnyben. Az igazi meglepetés, hogy idén egy Škoda Enyaq iV volt a versenyigazgatói autó. Ez a tisztán elektromos SUV tavaly debütált a Tour de France-on nagy sikerrel.

 

A cég azonban nem csupán a versenyzőknek és a szervezőknek nyújtott támogatást az esemény alatt. Kitelepültek a budapesti befutóhoz is, ahol a szurkolók megismerkedhettek az Enyaq iV elektromos autóval. Bár kevesebben tudják, de a Škoda kerékpárgyártó gyökerekkel rendelkezik, egy ideje pedig ismét gyártanak kerékpárokat is többféle felhasználásra. A verseny befutójához kilátogató nézőknek lehetőségük volt ezeket a kerékpárokat is megtekinteni és megismerni.

Azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy kövesse az eseményt akár online itt, akár élőben, hiszen a Tour de Hongrie a magyarok számára igazi kerékpáros ünnep. Szurkoljunk együtt május 12-16. között minden nap, hogy érezzék a magyar szurkolók lelkesedését!

Advertisement
2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.

2021.05.18 13:31:43

Kerékpár SZABÓKY ZSOLT, KOHÁN GERGELY

Sebességek, taktikák, csapatsport. Valter Attila sikere után sokan kezdték el nézni a Girót. Ha nem ismeri a sportágat, segítünk.

2021.05.18 09:48:27

Kerékpár nemzetisport.hu

Láttuk-e már az év sportpillanatát? Lehet-e még feljebb Valter Attilának a jövőben? (X)