Csupasport: Kusztor Péter segítene a cukorbeteg sportolóknak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 18:18
Kusztor Péter 2018-ban kulcscsonttörést szenvedett, majd a műtétet megelőző vizsgálatok kimutatták, hogy I-es típusú cukorbeteg, ám ez szerencsére nem azt jelentette, hogy fel kell hagynia a sporttal, sőt, magasabb szinten folytathatta. Az amerikai Team Novo Nordisk profi kerékpárosa idén a Tour de Hongrie-n és a lengyel körversenyen biztosan indul.

„A diagnózis utáni első néhány hét nem volt túl jó, de a családom sokat segített a nehéz időszakban. Nem tudtam, hogyan lesz tovább, nem tudtam, hogyan kezeljem a helyzetet. Aztán kapcsolatba kerültem a Novo Nordisk csapatával, s ezután szerződést kaptam tőlük – mondta a csupasport.hu oldalnak Kusztor Péter. Miután kiderült, hogy I-es típusú cukorbetegségem van, szerződtettek, így gyakorlatilag nemhogy nem kellett abbahagynom a kerékpározást, hanem magasabb szinten folytathattam. Ez a csapat kizárólag I-es típusú cukorbeteg sportolókat foglalkoztat, példaértékű.”„A diagnózis utáni első néhány hét nem volt túl jó, de a családom sokat segített a nehéz időszakban. Nem tudtam, hogyan lesz tovább, nem tudtam, hogyan kezeljem a helyzetet. Aztán kapcsolatba kerültem a Novo Nordisk csapatával, s ezután szerződést kaptam tőlük – mondta a csupasport.hu oldalnak Kusztor Péter. Miután kiderült, hogy I-es típusú cukorbetegségem van, szerződtettek, így gyakorlatilag nemhogy nem kellett abbahagynom a kerékpározást, hanem magasabb szinten folytathattam. Ez a csapat kizárólag I-es típusú cukorbeteg sportolókat foglalkoztat, példaértékű.”

A profi kerékpáros elmondta, rengeteget tanult a megfelelő táplálkozásról, és határozott célja, hogy segítsen másoknak. Sokan megkeresik, hogy cukorbetegségük kiderülése után mihez kezdjenek, és együtt érez a hozzá hasonló sorsú fiatal sportolókkal.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik