Tour de Hongrie: Cavendish a vártnál lassabban gyógyul

Vágólapra másolva!
2024.04.02. 19:40
Fotó: Getty Images
A vártnál lassabb halad a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyre is készülő világbajnok brit Mark Cavendish gyógyulása.

 

Az utolsó szezonját taposó sprinter március 13-a óta nem versenyzett, akkor adta fel a Milánó–Torino viadalt, most szerdán viszont már nyeregbe ült volna a belga és holland utakon haladó Scheldeprijs-en, melyet korábban háromszor (2007, 2008, 2011) megnyert.

Klubja, az Astana Qazaqstan Team ugyanakkor kedden annyit közölt, hogy a 38 éves bringás versenyprogramja a betegség és a felépülési időszak elnyúlása miatt néhány helyen módosul, de nem árulta el, pontosan mi Cavendish egészségi problémája.

A 2011-ben vb-aranyérmes kerékpáros a tervek szerint indul az április 21-én rajtoló nyolcnapos török körversenyen, majd a május 8-án kezdődő Tour de Hongrie-n is.

Cavendish tavaly májusban bejelentette, hogy a 2023-as év végén visszavonul, októberben viszont közölte, még egy idényt versenyezni fog.

A brit kerékpáros 162 profi győzelemnél jár, ezzel – a procyclingstats szakportál adatai alapján – a sportági legenda Eddy Merckx (275) mögött a szintén belga Rik Van Looy társaságában holtversenyben második az országúti kerékpárosok örökrangsorában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik