Kerékpáros-vb: Thuránszky a 6., Kádár a 8. a női BMX freestyle flatlandben

Vágólapra másolva!
2023.08.10. 17:57
null
Fotó: Getty Images
Thuránszky Panni hatodik, Kádár Veronika nyolcadik helyen végzett a glasgow-i kerékpáros világbajnokság női BMX freestyle flatland számában. Wermeser Zsombor a hatodik lett a parakerékpárosok országúti időfutamában.

A szerdai selejtezőben Mondics Anna utolsóként zárt – miként egy nappal korábban Bordás Ákos a férfiaknál –, így nem jutott a nyolcas fináléba. Ott volt viszont Thuránszky Panni és Kádár Veronika, akik 15 esztendősen a mezőny legfiatalabbjaiként mutatták be trükkjeiket a sík felületen. A selejtezőben Thuránszky 72.16 ponttal a hatodik, Kádár 64.33-mal a hetedik helyen végzett, a döntőben bemutatott háromperces gyakorlatát Kádár két kisebb lábletétellel zárta és 59 pontot kapott.

Közvetlenül utána Thuránszky mutatta be ponterős trükkjeit, a kvalifikációs pontszámát megközelítve 72 pontot kapott a zsűritől. Ezzel a három francia, két japán és egy brazil BMX-est is felvonultató döntőben Thuránszky a hatodik, Kádár a nyolcadik helyen zárt, az aranyérem Aude Cassagne nyakába került, ezzel a francia versenyző megvédte vb-címét.

Wermeser hatodik a parakerékpárosok országúti időfutamában. A pályaversenyeken is szerepelt magyar bringás – a vb eredményközlő oldala alapján – 45.044 kilométer/órás átlaggal 37:33.79 perc alatt teljesítette a 28.2 kilométeres távot, ezzel több mint két és fél perccel maradt el az aranyérmes holland Daniel Abraham Gebrutól, és a hatodik helyet szerezte meg 16 ország húsz kerékpárosa közül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik