Női Giro: Vas nagyot dolgozott Wiebes második helyéért

Vágólapra másolva!
2023.07.05. 16:49
null
Vas Kata Blanka (Fotó: Getty Images)
Vas Kata Blanka nagyot dolgozott csapattársa, Lorena Wiebes második helyéért a női Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszán.

 

A Canelli környéki 104.4 kilométeres etappal folytatódott szerdán a viadal, benne két harmadik kategóriás, a végén pedig ugyancsak harmadik kategóriás emelkedővel.

Az SD Worx magyar bajnoka előzetesen kinézte magának ezt a szakaszt, ám Európa-bajnok csapattársa, a holland Wiebes jól bírta az emelkedőket, így őt segítette Vas. 26 kilométerrel a cél előtt lejtmenetben elöl tekerve meg is szakította a mezőnyt, egy kisebb csoporttal el tudott tekerni, ám mivel nem kapott segítséget a többiektől, befogták őket. A záró 14 kilométeren belül hegymenetben támadott a rózsaszín trikós, világbajnok és címvédő holland Annemiek van Vleuten, aki szólóban tekerve magabiztosan diadalmaskodott, ezzel három perc fölé növelte előnyét összetettben, egyúttal pályafutása 101. győzelmét aratta.

Támadásával két bolyra szakította az esélyesek csoportját, Vas nagyot dolgozott a hátsó sor elején azért, hogy a két csoport összezárjon. Ez meg is történt, Wiebes pedig élt a lehetőséggel és a második helyet megszerezte. A magyar bajnok két és fél perc hátránnyal a 36. helyen tekert be, az összetettben pedig öt pozíciót előrelépve a 27.

A szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy a keddi szakaszsikere után az összetett második helyén álló német Antonia Niedermaier harmadmagával bukott, és feladta a versenyt, vérző arccal és szájjal mentő vitte el.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
GIRO DONNE
6. SZAKASZ, CANELLI–CANELLI, 104.4 KM

1. Annemiek van Vleuten (holland, Movistar) 2:39:04 óra
2. Lorena Wiebes (holland, SD Worx) 20 mp h.
3. Liane Lippert (német, Movistar) azonos idővel
...36. Vas Kata Blanka (SD Worx) 2:31 p h.
AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA

1. Van Vleuten 14:58:30 óra
2. Veronica Ewers (amerikai, EF Education-TIBCO-SVB) 3:02 p h.
3. Juliette Labous (francia, dsm-firmenich) 3:38 p h.
...27. Vas 22:03 p h.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik