Kerékpár: horrorisztikus a katalán körön bukó bringás sérüléseinek listája – videó

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 15:09
null
Cataldo súlyos sérüléseket gyűjtött össze (Fotó: Getty Images)
A kerékpáros Katalán körverseny első, vasárnapi szakaszán a cél előtt öt és fél kilométerrel csúnya bukás borzolta a kedélyeket, amiben hét bringás is földre került. Hatan folytatták a versenyt, ám Dario Cataldo a viadal feladására kényszerült. Keddre aztán kiderült, a 38 éves olasz kerekes súlyos sérüléseket szenvedett el.

A cyclingnews.com kerékpáros szakportál beszámolója szerint az első szakasz végén a hétfős bukásból a többiek mind felálltak, s befejezték a verseny nyitó etapját – amelyet egyébként Primoz Roglic nyert meg Remco Evenepoel előtt.

Az már az élő adásban látszott, hogy Cataldo nagyon nincs jól, s csapata a Trek-Segafredo már hétfőn este közölte: combcsontját törte a 38 éves veterán bringás. Később aztán sérüléseinek teljes listája ismert lett, s ezt elnézve, az embernek az az érzése támad, hogy Cataldo nem is kerékpárral esett, hanem autóbalesetet szenvedett.

Cataldo ugyanis a combja mellett a csípőízületi vápatörést szenvedett, továbbá az ágyéki gerince két helyen is eltört keresztirányban, valamint a bal kulcscsontja is törött, ráadásul kétoldali légmelle is kialakult.

Cataldo egyébként egy pillanatra sem vesztette el az eszméletét, s ugyan ápolását a helyi kórházban kezdték meg, ma már a gionai kórházban ápolják, ahol egy újabb vizsgálat után combját meg is műtik.

ÖSSZEFOGLALÓ, BENNE A BUKÁS 2:10-TŐL

Arról egyelőre nincsen információ, hogy az olasz 38 éves korában belevág még a rehabilitáció hosszú és sok lemondással járó folyamatába, vagy sem.

A jelek szerint a katalán körverseny első szakasza az elmúlt években rendre komoly munkát ad az egészségügyi személyzetnek, miután napra pontosan egy évvel ezelőtt a regnáló Európa-bajnok Sonny Colbrelli másodikként ért célba, ám a befutó után néhány méterrel szívinfarktust kapott ugyanitt – s mára már vissza is vonult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik