Kerékpár: országúton a ProTourban erősített a gyári Merida

Vágólapra másolva!
2013.02.24. 10:14
Jelentős változással kezdte az esztendőt a gyári Merida kerékpáros csapat: a profi hegyikerekesek, a német Multivan Merida Biking Team mellett megjelent az országúti „felsőház" új gárdája, a ProTourban résztvevő olasz Lampre Merida.

A csapatbemutatóra - immár kibővülve - és a közös edzőtáborra idén is Mallorcán került sor februárban. A bizalmat az országúti sor - Pozzato győzelmével - az olasz szezonnyitón kezdte meghálálni.

Az olimpiai bajnok Gunn-Rita és a világbajnok Hermida által fémjelzett mallorcai összetartás már megszokott év eleji esemény a kerékpáros sajtó számára; a szenzációt azonban most mégis a világsztár országúti kerekesek: a Giro-győztes Cunego, a sprintkirály Petacchi és társaik érkezése jelentette.

Az együttes csapatfőnöke az egykori országúti világbajnok Giuseppe Sarroni, olyan sztárokat vezényel, mint a nagy körversenyek menői: Damiano Cunego, Michele Scarponi, Alessandro Petacchi és Filippo Pozzato; a fiatalok közül az olasz Diego Ulissi és Roberto Ferrari, vagy a lengyel Przemyslaw Niemiec.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik