Kerékpár: Fabian Cancellara győzött a Tour de Flandres-n

Vágólapra másolva!
2010.04.04. 17:25
null
Cancellara a flandriai egynapos történetének második svájci győztese (Fotó: Reuters)
A svájci Fabian Cancellara győzelmével végződött az országúti kerékpáros Tour de Flandres, az év második klasszikus egynapos versenye.

A flandriai viadalon Cancellara a kapelmuuri emelkedőn szakította le végleg legnagyobb riválisát, a kétszeres győztes Tom Boonent, és végül 1:14 perces előnnyel nyerte meg a szakaszt – no meg a versenyt is.

Boonen mellett a dobogó harmadik fokára is belga kerékpáros állhatott fel Philippe Gilbert személyében, aki minimális különbséggel előzte meg a holland Björn Leukemanst.

A viadal 1913 óra íródó történetében mindössze másodszor avattak svájci győztest: 1923-ban Heiri Suter győzött. Cancellarának ez a harmadik, klasszikus egynaposon aratott győzelme a 2006-os Párizs–Roubaix és a 2008-as Milánó–San Remo után.

„Nem volt könnyű, mert én voltam a verseny esélyese, de igazából a várakozás csak a viadal előtt volt nyomasztó. Azt hiszem, tökéletes versenyem volt, minden támadásom jól időzítettnek bizonyult. Mikor leszakítottam Boonent, úgy éreztem, szárnyakat kaptam. A következő cél? Még van két klasszikus, amit nem nyertem meg..." – nyilatkozta Cancellara.

Lance Armstrong csapata, a Radioshack legjobbja volt, a 27. helyen zárta a versenyt.

TOUR DE FLANDERS 2010

Végeredmény: 1. Fabian Cancellara (svájci, Saxo Bank) 6:25:32, 2. Boonen (belga, Quick Step) 1:13 perc hátrány, 3. Gilbert (belga, Omega Pharma-Lotto) 2:10 p h.

 

 A 2010-ES KLASSZIKUSOK
VERSENY GYŐZTES
Milánó–San Remo Óscar Freire Gómez (spanyol)
Tour de Flandres Fabian Cancellara (svájci)
Párizs–Roubaix  
Liege–Bastogne–Liege  
Giro di Lombardia  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik