PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA 2020.03.17 20:28 Frissítve: 2020.03.17 20:28

Kajak-kenu: „Próbáltuk Dél-Afrikában átvészelni ezt a helyzetet, de...”

A kajak-kenusok az év ezen időszakát többnyire meleg égövi edzőtáborban töltik, s ez a tervek szerint 2020-ban sem történt volna másképpen. Kisebb csoportokban el is utaztak a világ különböző tájaira, csakhogy a koronavírus közbeszólt. Spanyolországból, illetve Portugáliából már hazaérkeztek sportolóink, a Dél-Afrikában állomásozók viszont még csak ezen a héten próbálnak hazajutni. Medveczky Erikát hívtuk fel Roodeplaatban. „Kicsit improvizációban vagyunk, mert
két nappal ezelőtt még arról beszéltünk, hogy megpróbáljuk Dél-Afrikában átvészelni ezt a helyzetet – mondta Medveczky Erika. – Itt ugyanis nem igazán volt újabb fertőzött, akik voltak, azokat karanténba zárták, illetve a velük kapcsolatba került orvosokat is. Ez volt az egyik este, majd a másik nap délelőtt kijött a hír, hogy újabb fertőzöttek vannak, és hamarosan újabb intézkedések várhatók. Így mi is arra kényszerülünk, hogy minél hamarabb hazamenjünk, csak ez nem annyira egyszerű, mint azt elsőre gondoltuk. Most úgy tűnik, péntek délben indulunk és szombat délben érünk haza. Van egy csapat, amelyik másik légitársasággal jött, de jelezték, hogy a gépeik már nem közlekednek a következő napokban, így nekik azonnal haza kellett menni. Meglátjuk, hogy ők rendben hazaérnek-e vagy ottragadnak valahol. Reméljük, hogy nem.”

Nyilván az a kérdés is foglalkoztatja őket, mi vár rájuk idehaza. Nyolcszoros világbajnokunk természetesen beszélt arról is, hogy jelenleg náluk mi a forgatókönyv a hazaérkezés utáni napokra, illetve, hogy milyen információkat kaptak azoktól, akik már itthon vannak. Emellett azt is elmondta, hogy a roodeplaati edzőtáborban mennyire érintkeztek a külvilággal, és más nemzetek kajakosai is ott tartozkódnak-e. 

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.

2021.07.02 10:07:41

Kajak-kenu nemzetisport.hu

Július 10-én, szombaton tartják a nyár egyik legnagyobb szabású szabadidősport-eseményét. (x)