PUSZTAI VIOLA
2023.06.03 09:10 Frissítve: 2023.06.03 10:53

Jégkorong: szilánkos csuklótörés után lett az év csatára Huszák Alexandra

Ha lett volna olyan kategória a Magyar Jégkorong-szövetség idény végi díjátadóján, hogy az év csodája, sokat nem kellett volna gondolkodni az ítészeknek, hogy ez a díj kinek jár. Huszák Alexandra csuklója februárban szilánkosra tört, a magyar női jégkorong-válogatott csatára azonban csodával határos módon már az áprilisi A-csoportos világbajnokságon jégre tudott lépni. Pedig kezdetben az is kérdés volt, tud-e még valaha jégkorongozni. 

 

„Ez a 2023-as év tele volt számomra hullámvölggyel, és több volt benne a lejtmenet, mint a felfelé menet. De ez a díj a lelkemnek is jót tett, és elindultam a jó irányba” – mondta Huszák Alexandra az után, hogy átvette az év legjobb női csatárának járó díjat a Magyar Jégkorong-szövetség kedden tartott évzáró ünnepségén. 

Videónkban a női válogatott kiválósága részletesen beszél arról, hogyan élte meg, amikor februárban szilánkosra tört a csuklója, és nemcsak arról szólt a történet, hogy lemarad az A-csoportos vb-ről, hanem egyáltalán jégkorongozhat-e magas szinten a jövőben. Aztán csodával határos módon két-három hónap alatt olyan állapotba került a csuklója, hogy jégre lépett Kanadában, s a nyáron már a kórházat sem kell látogatnia. Emellett arról is beszél, túltette-e már magát azon, hogy a női válogatottunk kiesett az elitből, s azt is elmondja, hogy a férfiválogatottunk kiesését még meg is könnyezte. 

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.