Jégkorong: szilánkos csuklótörés után lett az év csatára Huszák Alexandra

Vágólapra másolva!
2023.06.03. 09:10
Ha lett volna olyan kategória a Magyar Jégkorong-szövetség idény végi díjátadóján, hogy az év csodája, sokat nem kellett volna gondolkodni az ítészeknek, hogy ez a díj kinek jár. Huszák Alexandra csuklója februárban szilánkosra tört, a magyar női jégkorong-válogatott csatára azonban csodával határos módon már az áprilisi A-csoportos világbajnokságon jégre tudott lépni. Pedig kezdetben az is kérdés volt, tud-e még valaha jégkorongozni. 

„Ez a 2023-as év tele volt számomra hullámvölggyel, és több volt benne a lejtmenet, mint a felfelé menet. De ez a díj a lelkemnek is jót tett, és elindultam a jó irányba” – mondta Huszák Alexandra az után, hogy átvette az év legjobb női csatárának járó díjat a Magyar Jégkorong-szövetség kedden tartott évzáró ünnepségén.

Videónkban a női válogatott kiválósága részletesen beszél arról, hogyan élte meg, amikor februárban szilánkosra tört a csuklója, és nemcsak arról szólt a történet, hogy lemarad az A-csoportos vb-ről, hanem egyáltalán jégkorongozhat-e magas szinten a jövőben. Aztán csodával határos módon két-három hónap alatt olyan állapotba került a csuklója, hogy jégre lépett Kanadában, s a nyáron már a kórházat sem kell látogatnia. Emellett arról is beszél, túltette-e már magát azon, hogy a női válogatottunk kiesett az elitből, s azt is elmondja, hogy a férfiválogatottunk kiesését még meg is könnyezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik