P. V. 2021.01.17 10:40

Jégkorong: Sebők Balázsnak hiányzik a válogatott mez

Sebők Balázs lett a finn első osztályú jégkorongbajnokságban szereplő KalPa csapatának legtöbb mérkőzésen pályára lépő légiósa. Ennek apropóján készített a magyar válogatott alapemberével egy hosszabb interjút a Magyar Jégkorongszövetség. 

251 meccs – s ez a szám azóta már tovább nőtt, hiszen ezekben a hetekben szinte naponta mérkőzést játszik a finn első osztályú jégkorongbajnokságban a KalPa. Sebők Balázs viszont ezzel a meccsszámmal lett csapata legtöbb találkozón jégre lépő légiósa. A Magyar Jégkorongszövetségnek adott interjújában beszélt arról, hogy mindez őt is meglepte, hiszen nem tartja számon a mérkőzései számát úgy, mintha a gólokról vagy a gólpasszokról lenne szó. 

A 26 éves csatár felidézte a kezdeteket, elmondta, milyen várakozásokkal érkezett meg a klubhoz a 2015–2016-os idényben.

„Profi játékossá akartam válni, ez volt az elsődleges elvárásom magammal szemben. A megelőző idényben a finn másodosztályban nagyon jó idényt zártam, s bár rosszulesett, hogy a Kärpät – ahol az utánpótláséveimet töltöttem – élvonalbeli együttesébe nem sikerült beverekednem magam, így utólag nem bánom. Nagyon jó döntést hoztam, amikor a KalPához igazoltam, és sikerült elérnem a célomat is. A hatodik idényemet töltöm itt, több nagy sikerben is részem volt, jól érzem magam, nem véletlen, hogy többször is meghosszabbítottam a szerződésemet.”

Sebők Balázsnak már nagyon hiányzik, hogy jégre léphessen a válogatottban (Fotó: Dömötör Csaba)


A válogatottban eddig utoljára 2019 novemberében, a lengyelországi tornán lépett jégre, s miután a divízió 1-es világbajnokság 2021-ben is elmarad, valószínűleg csak augusztusban, az olimpiai selejtező előtt csatlakozik újra a csapathoz. Időközben nagy változás történt a nemzeti együttes háza táján, hiszen az ősszel Sean Simpson lett a szövetségi kapitány. 

„Beszéltem vele telefonon, nagyra értékeltem, kedves volt tőle, hogy felhívott. Sajnos a jelenlegi helyzetben azonban legfeljebb bemutatkoztunk egymásnak, és arról tudtunk beszélni, ki hogyan érzi magát. Remélhetőleg a játékról, és a céljainkról is tudunk majd minél több szót ejteni, amikor látjuk, hogy mikor lehetnek hivatalos mérkőzések. Úgy vélem, a szintén Finnországban légióskodó Galló Vilmos nevében is mondhatom, hogy nagyon várjuk mind a ketten. Reméljük, augusztusban le tudjuk játszani az olimpiai selejtezőt. Több mint egy éve nem voltam már válogatott mezben, nagyon hiányzik.” 

A videóban természetesen beszél a jelenlegi szezonjáról, s az is szóba kerül, hogy nézte-e a válogatott novemberi, illetve decemberi felkészülési összecsapásait.  

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.