P. SZ.
2023.06.05 14:09

Jégkorong: Pokornyi Dávid nyolcadik idényét kezdi Újpesten

A hátvéd fiatal kora ellenére már nyolcadik felnőttévadára készül a lila-fehérekkel, a szurkolókkal pedig elfeledtetné az előző kiírás csúfos leszereplését.

 

Pokornyi már a nyolcadik idényére készül a lilákkal (Fotó: MTI)

A klubidény legrémisztőbb Erste Liga-jelenetének egyik főszereplője, Pokornyi Dávid új szerződést kapott Újpesten. Mint ismert, tavaly decemberben derbit játszott egymással az FTC-Telekom és az UTE, s a pillanat hevében a lila-fehérek védője hátulról a palánkra lökte Sarciá Antoninót, akinek eltört a nyakcsigolyája. A jelenet inkább szerencsétlen volt, mintsem alattomos, de a „biztonság kedvéért” a Ferencvárosból Konsta Mesikämmen alaposan elverte a hárommeccses eltiltást begyűjtő Pokornyit.

Az Újpestnél nyilván nem ez a szituáció játszott kulcsszerepet az új szerződés felkínálásában, sokkal inkább az, hogy a még mindig csak 23 éves bekk már a nyolcadik (!) felnőttévadára készül a klubban, s az esetek többségében nem hasonló balhéitól visszhangos a sajtó.

A Megyeri úton „nagytakarítást” hajtottak végre, a bajnoki alapszakasz nyolcadik helyezése után a kilencedik Dunaújvárosi Acélbikák ellen vívott rájátszáskvalifikációs csatában maradtak alul az újpestiek, így a vezetőedző Virág Csabának és segítőinek, Baróti Zsoltnak (pályaedző) és Várady Csabának (kapusedző) sem volt maradása. A helyükre a finn Markus Juurikkala, az U21-esektől előléptetett Kovács Viktor és az akadémia kapusedzője, Hajek Márk ül le.

„Nagyon örülök, hogy az új stábtól is bizalmat kaptam – mondta Pokornyi. Az UTE a nevelőegyesületem, otthon érzem magam, pontosan tudom, mit jelent a címerünk a városnak és a szurkolóknak, ahogy azt is, hogy a tavalyi eredményeink nem méltók a klub hagyományaihoz. Az újjáalakuló csapattal mindent meg fogok tenni, hogy feledtessük az előző idényt a közösségünkkel.”

Újpesten korábban bejelentették, a 2008-as, legendás szapporói feljutásban is részt vevő csapatkapitány (egyben az akkori válogatott egyetlen még aktív mezőnyjátékosa), Benk András szintén nyolcadik évadát kezdi el a klub kötelékében, a saját nevelésű Kovács Sebestyén is marad, valamint érkezik egy rutinos finn bekk is: a 30 éves Julius Nyqvist.

Távozókról is hírt adott már a klub: Nemes Benjamin, Németh Attila, Balogh Bence, Monostori Tamás és a kanadai-magyar kettős állampolgár Kiss Phil sem erősíti a továbbiakban a lila-fehéreket, a 27 éves Baloghról azóta azt is megtudtuk, felhagyott a profi jégkoronggal, és a szintén Erste Liga-szereplő székesfehérvári farmcsapat, a FEHA19 oktatási referense lesz.

 

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.