Jégkorong: Kapunk mostanában hideget-meleget, viszont... – Vértes Nátán

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.05.01. 15:19
Lassan finisébe érkezik a magyar férfi jégkorong-válogatott felkészülése az A-csoportos világbajnokságra. A csapatba kerülésért még folyik a harc, hiszen jelenleg 29 fős keret dolgozik immár Budapesten, ahol a Kevin Constantine vezette együttes kétszer is megmérkőzik Szlovéniával az MVM Dome-ban. A hétfői edzésen Vértes Nátánnal beszélgetett az NSO Tv a hátuk mögött hagyott gyakorlómeccsek tapasztalatairól, illetve a vb-keretbe kerülésért folytatott harcról. 

„Kapunk mostanában hideget-meleget mindenkitől, viszont ezek az emberek nem látnak a mögé, hogy itt milyen munka zajlik a jégen, illetve azon kívül. Azon van a hangsúly az edzőtáborban, hogy mindenki formába kerüljön. Az edző minden egyes mítingen kiemeli, reflektorfénybe helyezi a hibáinkat, ezért mindenki azon van, hogy ezeket a hibákat javítsa.Én hiszek abban, hogy jó az az út, amin haladunk, hiszek a taktikában, és úgy érzem, mindenki így van ezzel” – mondta Vértes Nátán arra utalva, hogy az eddigi nyolc felkészülési mérkőzésből csak egyet sikerült megnyerniük.

Videónkban a vb-csapatba kerülésért folytatott versenyfutásról is beszélünk a 22 éves csatárral, akinek az A-csoportos világbajnokság lehet az első világversenye a felnőttválogatottal. Emellett szóba kerül az MVM Dome jege, amelyet a játékosok már a saját szemükkel is láthattak, valamint a két, várhatóan több mint tízezer ember előtt játszandó felkészülési mérkőzés Szlovénia, illetve Kanada ellen.

A keret
Kapusok:
Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie, lengyel), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Rajna Miklós (UTE / Coventry, brit)
Hátvédek:Falus Ádám (Küsnacht Lions, svájci), Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok:Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Mihály Ákos (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Németh Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sebők Balázs (Ilves, finn), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vértes Nátán (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

stáb
Kevin Constantine szövetségi kapitány
Fodor Szabolcs másodedző
Kiss Dávid másodedző
Szilassy Zoltán másodedző
Jukka Kontsas kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik csapatorvos
Puskás Sándor erőnléti edző
Antal Dénes fizioterapeuta
Babik János fizioterapeuta
Nagy József felszerelés-menedzser
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Szilágyi Levente csapatvezető
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető

A felkészülési program
Április 5., 17.00, Miskolc:
Magyarország–Ukrajna 0–1 b.u.
Április 6., 18.00, Miskolc:Magyarország–Ukrajna 1–4
Április 14., 17.00, Miskolc:Magyarország–Japán 5–2
Április 15., 19.30, Miskolc:Magyarország–Japán 0–3
Április 20., 18.30, Tychy:Lengyelország–Magyarország 4–2
Április 21., 20.15, Bytom:Lengyelország–Magyarország 3–2
Április 25., 20.30, Milton Keynes:Nagy-Britannia–Magyarország 7–4
Április 26., 20.30, Nottingham:Nagy-Britannia–Magyarország 3–2
Május 3., 18.00, Budapest:Magyarország–Szlovénia
Május 4., 19.00, Budapest:Magyarország–Szlovénia
Május 9., 19.00, Budapest:Magyarország–Kanada

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik