H. Á.
2023.06.01 12:59 Frissítve: 2023.06.02 10:04

Jégkorong: három bevásárlókocsival hordta el az ereklyéit a cseh legenda a múzeumból

Egészen elképesztő és már-már megalázó helyzetbe került Dominik Hasek, minden idők egyik legjobb jégkorongkapusa, ahogy az alábbi videón is látható. A cseh jégkorong Hírességek Csarnok ugyanis anyagi okok miatt a jelenlegi formájában megszűnik, s a múzeumban kiállított tárgyakat most a játékosoknak kell elszállítaniuk.

 

Hasek és a bevásárlókocsik… (Fotó: twitter.com/zdenek_janda)

Csehországi jelentések szerint a helyi jégkorong Hírességek Csarnoka anyagi nehézségek miatt a jelenlegi formájában megszűnik, ám a gond akkora, hogy már az ott kiállított ereklyék elszállítására sincs pénze az üzemeltetőnek. Ez meglehetősen kényelmet helyzetbe sodorta a pályafutásuk egy-egy értékes relikviáját annak idején a múzeumnak ajándékozó klasszisokat, hiszen így maguknak kell gondoskodni azok elszállításáról. Az alábbi videóban látható, 58 éves Dominik Hasek például három bevásárlókocsit töltött meg felszereléseivel, mezeivel vagy éppen az általa hatszor elnyert, az NHL legjobb kapusának járó Vezina-kupa egyikével…

 

 

A kétszeres Stanley-kupa-győztes, olimpiai bajnok, vb-ezüstérmes Haseken kívül még olyan további kiválóságoknak kell(ene) elszállítania az ereklyéit a múzeumból, mint – az 51 évesen is a cseh élvonalban szereplő – Jaromír Jágr, Peter Stastny, bátyja, Marián, Martin Straka vagy éppen Jirí Hrdina és még sokan mások…

Azt egyelőre nem tudni, hogy a múzeum milyen formában folytatja, a legvalószínűbb, hogy amíg új végleges otthonra nem talál, addig a prágai O2 Arénában kap helyet.

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.