Jégkorong: győzött az FTC a KK-ban, de nem jutott tovább

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.24. 20:42
null
A zöld-fehérek csak akkor juthatnak tovább, ha a torna záró összecsapásán a Szokol Kijev nem nyer alapjátékidőben (Fotó: FTC Jégkorong, Facebook)
Az FTC-Telekom 3–1-re legyőzte a lett Olimp Rigát a jégkorong Kontinentális Kupa Tüskecsarnokban zajló második körének harmadik, vasárnapi fordulójában, így maradt minimális esélye a legjobb nyolc közé jutásra, de estére kiderült, hogy ezzel nem tud élni, s végül a harmadik helyen végzett a csoportjában.

A tornára a Riga érkezett első számú esélyesként, azonban míg az ukrán Szokol Kijevet jó játékkal legyőzte, a sereghajtó észt Tartu Välk 494 együttesét csak nehezen tudta legyűrni. A magyar bajnok az észteket simán verte még pénteken, ám másnap kikapott a Kijevtől.

A magyaroknak nem sikerült a biztos továbbjutást érő legalább négygólos különbséggel felülmúlniuk a letteket: noha az 57. percben még 3–0 volt az állás, és előtte a ferencvárosiak kettős emberelőnyben is támadhattak a negyedik találatért, alig két perccel a vége előtt végül a rigaiak lőtték be fórban azt a gólt, ami – mint utóbbi kiderült – továbbjutást ért számukra.

A kiírás szerint ugyanis hármas körbeverés esetén egymás elleni minitabella dönt, amelyen a gólkülönbség rangsorol, a 3–1-es végeredmény után pedig a rigiak e mutatóban +1-gyel, a Szokil 0-val, az FTC –1-gyel állt. A Fradi csak akkor juthatott volna tovább, ha az esti meccsen a Tartu meglepetésre pontot tudott volna rabolni a Szokiltól, ám a kijeviek végül simán – 9–4-re nyerve – érvényesítették a papírformát, így elképesztő izgalmak után az Olimp Riga jutott be a novemberi utolsó selejtezőkörbe.

A kvartett első helyezettje jut a nyolc közé, ott az egyik tornát Krakkóban, a másikat pedig Aalborgban rendezik november 19-21-én. Ezekről az első két-két helyezett kerül majd a január 7-9-i négyes döntőbe.

JÉGKORONG
KONTINENTÁLIS KUPA
C-CSOPORT, A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT
3. FORDULÓ

FTC-TELEKOM–OLIMP RIGA (lett) 3–1 (1–0, 0–0, 2–1)
Tüskecsarnok, 602
néző.V:Dehaen (francia), Zrnic (szlovén), D. Konc (szlovák), Muzsik.
FTC:
ARANY G. – Boros, Kärmeniemi / McFadden, Seregély / Sarcia, Hegyi Á. / Bán – Tóth A., NAGY G.1,Fowlie(1)/ Kóger D., TAMMINEN1 (1),SOMOGYI B.1 (1)/ Pavuk, Hajós, Tóth Gergő / Roczanov, Farkas S., Galántai.Edző:Fodor Szabolcs
RIGA:
BRUEVICS – Apsitis, Popovs / Pujacs(1),Svars / Kostjuks, Jansons – REDLIHS(1),Sprukts, Tambijevs / Lejnieks, Adelsons, BRAHMANIS1/ Grinbergs, Mezaraups, Kirsons / Zantmans, Kornilovs, Priede.Edző:Maksims Sirokovs
Kapura lövések:36–27.
Gól – emberelőnyből:
4/0, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Nagyon közel jártunk a továbbjutáshoz, ahhoz, hogy a két évvel ezelőttihez hasonló csodát vigyünk véghez. Három nullnál öt a három ellen támadhattunk, négy nullal biztos továbbjutók lettünk volna, sajnos nem tudtuk kihasználni. Lehet, hogy holnap jobban örülök majd, most még inkább vagyok csalódott, de összességében így is óriási, amit a srácok letettek a jégre egy ilyen erős csapat, egy stabil A-csoportos ország bajnoka ellen.

A csoport másik meccsén
Szokol Kijev (ukrán)–Tartu Välk 494 (észt) 9–4
(4–0, 4–2, 1–2)

A csoport végeredménye: 1. Olimp Riga 6 pont (10–7)*, 2. Szokol Kijev 6 (14–9), 3. FTC 6 (12–6), 4. Tartu 0

*Azonos pontszám, hármas holtverseny esetén egymás elleni minitabella, azon belül is gólkülönbség rangsorol. A csoportelsők továbbjutottak a november 19. és 21. közötti utolsó selejtezőkörbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik