Jégkorong: Bálizs Bence lett a norvég hokiliga legjobb kapusa

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 16:02
Bálizs Bence norvég csapata egyik legjobbjává nőtte ki magát (Fotó: Imago Images)
Bálizs Bence, a divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott kapusa szerződést hosszabbított norvég klubjával, a Sparta Sarpsborggal, ráadásul őt választották posztján a liga legjobbjának.

 A csapat hétfőn jelentette be, hogy további két évvel, 2026-ig számít a 33 esztendős Bálizs szolgálataira. A kapus első norvégiai idényében 43 alapszakasz-mérkőzésen jutott szóhoz, 24-szer nyertek vele. Átlagban 2.27 gólt kapott és 91.9 százalékkal védte a lövéseket. Utóbbi mutató a legjobb volt az élvonalban. Bálizs kiérdemelte a legjobb kapusnak járó díjat, valamint beválasztották a szezon álomcsapatába is.

„Jót tett nekem a külföld és a család. Érzem magamon, hogy más flow-ban vagyok a hétköznapokon és a hokiban is, mióta légiósnak álltam és van egy kislányom is. Mindig is olyan csapathoz szerettem volna tartozni, ahol sok meccset játszhatok. Egy éve Lengyelországban hatvan, most pedig eddig, a vb és pár felkészülési meccs előtt járok körülbelül 55-nél. Védeni akarok és érettebb is lettem” – mondta az MTI-nek Bálizs.

Az április 28-án, azaz jövő vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A-vb kapcsán elmondta, hogy a két lengyelországi vereséget követően hullámzó a hangulat, de keddtől, Székesfehérváron készülnek.

„Igyekszem a legjobb tudásom szerint felkészülni a tornára” – tette hozzá.

A Sarpsborg a rájátszás első körében, a negyeddöntőben 4–1-es összesítéssel búcsúzott a Frisk Askerrel szemben, pedig Bálizsnak kimondottan jó statisztikája volt: 2,61 gólt kapott átlagban és 92,3 százalékkal hatástalanította az ellenfél kísérleteit.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik