U20-as jégkorong-vb: a franciák legyőzésével sikerült a bennmaradás

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2023.12.16. 18:52
null
Fotó: MJSZ, archív
Sikerült a bennmaradás a divízió 1/A-osztályban a magyar junior jégkorong-válogatottnak, miután a szombati zárófordulóban 4–0-ra legyőzte a francia csapatot, a japánok pedig kikaptak a dánoktól.

 

Ladányi Balázs szövetségi edző együttesének – amely az első négy fordulóban vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban – mindenképpen nyernie kellett az utolsó körben, de a bennmaradáshoz arra is szükség volt, hogy a japánok alulmaradjanak a dánokkal szemben. Az északiak magabiztos teljesítményt nyújtva 5–1-re diadalmaskodtak is.

A franciák ellen harapósabban kezdtek a magyarok, és Laskawy Ferenc a 4. percben egy váratlan lövéssel vezetést szerzett. A második harmad két magyar góllal indult: Simon Levente védhető lövése csúszott át a francia kapus mamutja alatt, majd 34 másodperc múlva Hiezl Balázs kapásból bombázott a kapuba egy középre adást követően. A harmadik felvonás eleje is jól sikerült, Horváth Bence szép csel után emelt a léc alá.

A magyar sikerrel a Ladányi-együttes ötödik lett, a japánok búcsúztak, és kiestek a divízió 1/B-be, míg a kazahok feljutottak a tízcsapatos elitbe. A magyar kiesés nagy csalódás lett volna, hiszen az orosz és a fehérorosz válogatott az ukrajnai háború miatt jelenleg nem szerepelhet a nemzetközi mezőnyben, így a 11–16. helyet jelentő divízió 1/A-ban maradást lehetett reálisan megcélozni. Az ötödik hely így összesítésben a 15. helyet jelenti – az orosz és fehérorosz csapat nélkül.

JÉGKORONG
U20-AS DIVÍZIÓ 1/A-VB (TÜSKECSARNOK)
5. FORDULÓ
Magyarország–Franciaország 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

A magyar gólszerzők: Laskawy (4.), Simon (22.), Hiezl (23.), Horváth B. (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik