Jégkorong: az utolsó percben kapott góllal vesztettek a mieink az U20-as vb-n

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 21:46
null
Magyar fogadalomtétel (Fotó: Vörös Dávid – archív)<br />
Ausztria az utolsó percben ütött góllal 3–2-re legyőzte az U20-as magyar férfi jégkorong-válogatottat hétfő este a Tüskecsarnokban, a divízió 1/A-világbajnokság 2. fordulójának mérkőzésén.  

 

AZ ERSTE AZ ALPESI LIGA ELLEN – gyakorlatilag ennyire leegyszerűsíthető a Tüskecsarnokban zajló U20-as divízió 1/A-világbajnokság második magyar érdekeltségű meccse. Míg a mieink zömében a hazai bázisú Erste Liga csapatainak játékosaiból gazdálkodnak, az osztrákoknál túlnyomó többségben vannak az Alpesi Ligában edződők.

Szomszédaink kifejezetten agresszív játékstílust képviselnek, annak minden pozitívumával és hátulütőjével együtt – az első tíz percben kiállítás kiállítást ért, hiszen ezen a szinten a „zéró tolerancia” elv szerint fújnak a bírók. A házigazda a meccs korai szakaszában öt a három ellen is támadhatott, ám csak a négyre „kiegészülő” ellenfélnek talált be, azt is kis szerencsével, Farkas László lövésébe ügyetlenül ért bele egy védő, így a korong hulló falevélként pottyant be a tehetetlen Benedikt Oschgan feje fölött.

A mieink sem maradtak adósak fegyelmezetlenséggel, egy sima és egy kettő plusz kettes kisbüntetést gyűjtöttek be az első játékrészben, utóbbi alatt David Cernik egy távoli bombával egyenlített – a második harmadban pedig egy magyar kapu mögötti korongeladást kihasználva előnyhöz is juttatta övéit. Még mindig a középső etapban újabb fóros gólt szerzett Ladányi Balázs együttese, az első meccsen gólt és gólpasszt is jegyző Dobos Mihály Bendegúz egalizált.

A harmadik harmad így – akárcsak vasárnap a kazahok ellen – 2–2-es döntetlenről kezdődött, s a rendes játékidős vereséget ezúttal sem sikerült elkerülni, a legutolsó percben Gregor Biber talált be.

A mieink egy pihenőnap után szerdán a szintén pont nélküli Japán ellen javíthatnak.

JÉGKORONG
U20-AS DIVÍZIÓ 1/A-VB (TÜSKECSARNOK)
2. FORDULÓ
AUSZTRIA–MAGYARORSZÁG 3–2 (
1–1, 1–1, 1–0)

További hétfői eredmények
Franciaország–Japán 5–3
Kazahsztán–Dánia 3–2

Az állás: 1. Franciaország 6 pont (11–7), 2. Ausztria 6 (8–4) és Kazahsztán 6 (8–4), 4. Dánia 0 (6–9), 5. Magyarország 0 (4–8), 6. Japán 0 (5–10)
Az első helyezett feljut a tízcsapatos elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A további program
Szerda
12.30:
Kazahsztán–Franciaország
16.00: Magyarország–Japán
19.30: Ausztria–Dánia
Csütörtök
12.30:
Kazahsztán–Japán
16.00: Franciaország–Ausztria
19.30: Magyarország–Dánia
Szombat
12.30:
Dánia–Japán
16.00: Magyarország–Franciaország
19.30: Ausztria–Kazahsztán

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik