Jégkorong: közel volt a feljutáshoz U20-as válogatottunk

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 19:51
Az U20-as magyar jégkorong-válogatott közel volt feljutáshoz, ám végül nem tudta kiharcolni azt a lengyelországi Tychyben rendezett divízió I/B világbajnokságon.

Vas Márton vezetőedző együttese a japán (3–1), az ukrán (9–3) és az olasz (6–2) válogatott legyőzése után szerdán a hozzá hasonlóan százszázalékos szlovénokkal találkozott, és rendes játékidős sikere – a házigazda elleni pénteki záró mérkőzéstől függetlenül – feljutást ért volna.

Bár két harmad után 4–1-es magyar előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok, az AHL-es rutinnal rendelkező játékost is soraikban tudó szlovénok a rendes játékidőben egyenlítettek, a gól nélküli hosszabbítást követően pedig megnyerték a szétlövést.

A magyar válogatott pénteken 4–2-re kikapott a lengyelektől, a szlovénok viszont megnyerték saját találkozójukat, így ők jutottak fel a divízió I/A-ba. Ebben a korosztályban ez a világ legjobb 16 csapatát jelenti – az első vonalban tíz, a másodikban hat szerepel –, amely a felnőtteknél az elit, vagyis az A-csoport szintjének felel meg.

A magyar együttes harmadikként zárta a vb-t, azonos pontszámmal az ezüstérmes lengyelekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik