EBEL: a Znojmo nem indul a következő idényben

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 13:41
A cseh Znojmo nem indul az osztrák jégkorongliga (EBEL) következő kiírásában.

Az EBEL-részvevő Hydro Fehérvár AV 19 honlapjának beszámolója szerint a klub gazdasági okokra hivatkozva vonta vissza részvételi szándékát a következő szezonra.

Az EBEL-ben így kilenc idény után először nem lesz cseh csapat: a 2016-os döntős sikeres éveket tudhat maga mögött, hiszen nyolcszor jutott a rájátszásba, ezen kívül egyszer adta a liga legértékesebb játékosát (Colton Yellow Horn, 2015–2016), valamint előbb Libor Sulák, majd Radek Cíp is a liga legjobb fiatal jégkorongozója lett.

„Mivel partnereink nagy része határokon átívelő kereskedelmi tevékenységet folytat, a határok lezárása és a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági nehézségek őket is mélyen érintették. Ennek következtében csapatunk a következő évre tervezett pénzügyi keret hatvan százalékától elesik” – áll a cseh együttes közleményében.

A jégkorong azonban nem tűnik el teljesen a cseh városból, a gárda a cseh harmadosztályban szerepel majd a 2020–2021-es évadban. A „sasok” ugyanakkor kifejezték szándékukat az osztrák bajnokságba való visszatérésre, az erről szóló döntés a liga következő közgyűlésén születik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik