Jégkorong: Vas János a francia bajnokhoz szerződik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.10. 20:21
null
Vas János a francia élklubhoz került<br />(Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Egy évre a francia bajnok Rouenhoz szerződik Vas János. A 91-szeres válogatott csatár az előző idényben a Dijon légiósa volt és 31 bajnokin 48 pontot szerzett a középcsapatban.

Vas több német és egy cseh ajánlat között is válogathatott, ám egy szezonra a Rouenhoz írt alá, amely a francia bajnokság leggazdagabb klubja.

„A német első osztályból, a DEL-ből hívtak, és volt cseh érdeklődés is, de semmi komoly. Várni kellett volna, mert semmi sem volt biztos. De ha egy hét múlva utánam szól az egyik klub, hogy mégis szerződtetne, akkor sem leszek szomorú, hogy lemaradtam valamiről, mert Rouen valóban tökéletes hely” – fejtegette Vas, akinek még ismerőse is lesz a „Sárkányoknál” Björn Kinding személyében, aki Pat Cortina távozása után még a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is szóba került. Idén nyártól ő a Rouen segédedzője.

A Rouen a 2012–2013-as szezonban a döntőig menetelt (a negyeddöntőben Szélig Viktor klubján, a Brianconon lépve át), sőt ott is nyert. És mivel így tett 2013 előtt 2012-ben, 2011-ben és 2010-ben is, sőt 2012-ben még a Kontinentális Kupát is megnyerte, nyugodtan kijelenthetjük: Vas János a legjobb francia csapathoz kerül!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik